Доступність посилання

ТОП новини

Курт Волкер застеріг Україну від політизації справи Манафорта


Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер
Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер

В Україні справа Пола Манафорта політизується і це викликає занепокоєння, наголошує спеціальний представник США з питань України Курт Волкер.

Це питання використовується в політичних дискусіях в Україні, критикують окремих осіб, а не йдеться про стан верховенства права зараз і на той час

«Це питання використовується в політичних дискусіях в Україні, критикують окремих осіб, а не йдеться про стан верховенства права зараз і на той час», – наголосив Волкер в ексклюзивному інтерв'ю журналістці Української Служби «Голосу Америки» Тетяні Ворожко.

Відповідаючи на питання про те, чи варто Україні побоюватись розгнівати президента Дональда Трампа, провадячи розслідування діяльності Пола Манафорта в Україні, адже Трамп неодноразово висловлювався на підтримку свого колишнього соратника, Волкер наголосив на важливості верховенства права і закликав розрізняти внутрішню та міжнародну політику США.

«Не варто плутати внутрішню політику Сполучених Штатів з міжнародною», – наголосив політик. «Існує внутрішньополітичне питання про політичну роль Манафорта. Йому було винесено вирок через банківське шахрайство та ухиляння (від оподаткування – ред). Це економічні злочини вчинені ним задовго до того, як він почав відігравати роль в політичній кампанії Дональда Трампа. Увага ЗМІ до цього прикута тому що після цього він очолив передвиборчу кампанію Трампа. Це питання стало зручною нагодою для дискусій в США».

Водночас, переконаний Волкер, справа Манафорта стала проявом верховенства права в США

«Верховенство права є важливим в цій країні, і ми бачили нормальний процес розслідування його дій перед тим, які він приєднався до кампанії Трампа, було виявлено сфери, де він порушував закон. Було проведено суд, його визнали винним з деяких цих звинувачень і це нормально», – наголосив Волкер.

Він закликав Україну так само надавати пріоритетного значення верховенству права.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG