Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко змінив уряд. В Білорусі – новий прем’єр


Сергій Румас. (Архівне фото листопада 2015 року).
Сергій Румас. (Архівне фото листопада 2015 року).

Прем’єр-міністра Андрія Кобякова замінив Сергій Румас, який раніше очолював Банк розвитку. Про призначення Румаса на пост прем'єра в суботу 18 серпня повідомило агентство БелТА. Першим заступником прем'єр-міністра призначено Олександра Турчина, який раніше очолював апарат Ради міністрів. Заступником прем'єр-міністра призначено Ігоря Ляшенка, який повинен перейняти справи у Володимира Семашка. Раніше Ляшенко очолював «Белнафтохім». Крім цього, заступником нового прем'єр-міністра призначено Володимира Кухарева, а ще одним заступником Румаса призначений вже колишній посол Білорусі в Росії Ігор Петришенко.

Крім перестановок в керівництві уряду, президент Олександр Лукашенко призначив кількох нових міністрів, повідомляє Білоруська редакція Радіо Свобода.

Гостру невдоволеність роботою уряду Лукашенко висловив під час недавнього візиту в Оршу.

Відразу після призначення Сергій Румас розповів про завдання, поставлені перед ним Лукашенком.

Зростання добробуту людей буде основною оцінкою роботи оновленого складу уряду
Сергій Румас

«Сьогодні всі програмні документи на п'ятирічку, які необхідні для роботи уряду та сталого функціонування економіки, прийняті, – каже новий прем'єр-міністр. – І змінений склад уряду буде над цим працювати. Перше – дисципліна. Напевно, не таємниця, що причиною кадрових змін в уряді стали питання, які постали в Орші, і цілий ряд інших. Глава держави почав з цього – питання дисципліни, порядності і питання добробуту людей. Що стосується останнього, глава держави детально зупинився на цьому. І зростання добробуту людей буде основною оцінкою роботи оновленого складу уряду».

Що відомо про нового прем’єра Білорусі?

Сергій Румас народився 1 грудня 1969 року в Гомелі. Навчався в Росії, в 1990 році закінчив Ярославське вище військове фінансове училище з червоним дипломом, після чого повернувся до Білорусі.

У 1995 році отримав диплом Академії управління при Кабінеті міністрів Республіки Білорусь, кандидат економічних наук.

Після завершення навчання Сергій Румас працював в банківському секторі. У 1992-1994 роках він очолював обліково-операційний, кредитний і економічний відділи спеціалізованого управління Національного банку Білорусі. Потім деякий час працював в комерційних банках.

У 1995 році Румас став директором філії «Беларусьбанку», в якому за десять років зробив кар'єру і став першим заступником голови правління. У 2005-2010 роках обіймав посаду голови правління «Білагропромбанку».

Олександр Лукашенко (ліворуч) з Сергієм Румасом
Олександр Лукашенко (ліворуч) з Сергієм Румасом

У 2010-2012 Сергій Румас був заступником прем'єр-міністра, а 31 липня 2012 його було призначено головою правління відкритого акціонерного товариства «Банк розвитку Республіки Білорусь».

Крім цього з квітня 2010 року Сергій Румас очолює асоціацію «Білоруська федерація футболу», одружений, має чотирьох синів.

Оригінал публікації на сайті Білоруської редакції Радіо Свобода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG