Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Сенцов у «катастрофічно поганому стані»


Під час акції з вимогою звільнити Олега Сенцова та інших українських політв'язнів із російських тюрем. Київ, 8 липня 2018 року
Під час акції з вимогою звільнити Олега Сенцова та інших українських політв'язнів із російських тюрем. Київ, 8 липня 2018 року

Сенцов написав, що кінець близько

Ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов, який 87-й день голодує в російській колонії, перебуває в «катастрофічно» поганому стані, написала у Facebook його сестра Наталія Каплан.

«Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і це не про звільнення. Запитує, чи цікавиться хтось ще його голодуванням, йому не передають листів, ніяких! Каже, що він зараз в інформаційному вакуумі і взагалі не знає, що відбувається», – написала Каплан 8 серпня.

Вона додала, що Європейський суд з прав людини наполягає на переведенні Сенцова до цивільної лікарні, ближче до місця прописки. «Олег відмовився, каже, що він просто не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він вже потрапляв до реанімації, над ним знущаються ще більше, ніж у тюремній», – написала Каплан.

Речник уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової Олексій Зловедов натомість заявив, що стан засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова «відносно стабільний».

Бюст Януковича-молодшого

На Братському військовому кладовищі в Севастополі з'явився надгробний пам'ятник синові екс-президента України Віктора Януковича Віктору Януковичу-молодшому, який, за повідомленнями преси, загинув на озері Байкал у березні 2015 року. Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, на невеликому постаменті встановлено бюст із зазначенням дат народження і смерті (16.07.1981 р. – 20.03.2015 р.) молодшого сина колишнього президента України, який у лютому 2014 року втік з України в результаті подій Революції гідності. Окрім того, на пам'ятнику написано «Віктор Вікторович Янукович». Над ним, на арці – цитата з Євангелія від Іоанна: «Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх». Територія біля могили огороджена кам'яним парканом.

На севастопольському кладовищі виявили бюст Януковича – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

Братське кладовище часів Кримської (Східної) війни (1853-56 років) розташоване на Північній стороні Севастополя і є меморіальним. На ньому поховані солдати, матроси і офіцери, загиблі в боях за Севастополь, а також відомі та заслужені жителі міста.

В АП підтвердили зустріч із командою Манафорта

В Адміністрації президента України Петра Порошенка підтвердили зустріч головного стратега його виборчої кампанії 2014 року із командою американського політтехнолога Пола Манафорта, якого нині в США судять за підозрою у фінансових злочинах.

Представниця адміністрації Порошенка Дар’я Худякова підтвердила Радіо Свобода, що така зустріч була. «Була зустріч, але не подальші відносини», – наголосила вона.

Ця заява суперечить попереднім твердженням прес-служби президента України у відповідь на питання Радіо Свобода. 2 серпня в адміністрації Порошенка відповіли: «Команда Петра Порошенка ніколи не співпрацювала з Манафортом чи з його людьми. Пропозиції надходили серед інших, але ніколи навіть не розглядалися». Більше деталей за лінком.

Тепер стисло.

Міністерство культури України розпочинає процедуру надання підземним знахідкам на Поштовій площі в Києві статусу пам’ятки археології національного значення.

Поліція встановила місце придбання сірчаної кислоти, якою облили в. о. керуючого справами Херсонської міської ради, активістку Катерину Гандзюк

Суд у Дніпрі відмовив у задоволенні позовних вимог завучеві школи №108 Лідії Бондаренко, яка судилася з учасником війни на Донбасі Дмитром Сайдаковим і його дружиною через «мовну суперечку».

Нові затримання журналістів у Білорусі

У Білорусі ж у цей час затримали чотирьох журналістів видання Realt.by і ще одного журналіста з іншого видання. Раніше білоруські силовики затримали 8 редакторів та журналістів.

За версією слідства, затримані журналісти мали «неправомірний доступ» до стрічки новин «БєлТА» протягом останніх двох років, що було понад 15 тисяч несанкціонованих підключень. Головний редактор інформаційного агентства «БєлаПАН» Ірина Левшина заявила, що в її агентства немає платної підписки на «БєлТА», але вони використовували замітки із загальнодоступного сайту «БєлТА» із посиланнями на джерело.

Білоруська письменниця, лауреат Нобелівської премії з літератури 2015 року Світлана Алексієвич розповіла в інтерв'ю Радіо Свобода, що вона думає про обшуки і затримання журналістів у Білорусі, про те, що чекає Білорусь в найближчому майбутньому, про Росію і політичну філософію президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Вісімка для одруження

І хоч трохи про приємне. 316 нових сімей з’явилися у Києві 08.08.2018, повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Києві. Причина такого ажіотажу – цифра вісім, яка в нумерології означає нескінченність. Ще близько тисячі охочих вирішили одружитися 28 серпня.

Нехай любов вашої половинки теж не матиме кінця!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG