Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: кримський активіст Євромайдану Олександр Костенко вже на свободі


Олександр Костенко, 15 травня 2015 року
Олександр Костенко, 15 травня 2015 року

Костенко на свободі

Засуджений у Росії кримський активіст Євромайдану Олександр Костенко вийшов на свободу після закінчення терміну ув'язнення. Очікується, що у понеділок, 6 серпня, він прибуде у Київ. Тимчасове житло у столиці йому вже знайшли.

Українця з Сімферополя підконтрольний Москві суд окупованого Криму в травні 2015 року засудив до чотирьох років і двох місяців тюрми нібито за заподіяння каліцтва співробітникові кримського «Беркуту» під час подій Майдану в Києві. Після розгляду касаційної скарги термін зменшили до трьох років і шести місяців ув’язнення. Кримська правозахисна група повідомляла, що батько Костенка публічно повідомляв про тортури, яких зазнав його син, після чого зник безвісти.

Перед цим проникливого листа до Костенка у студії Радіо Свобода писала співачка Руслана.

НЕпочесне звання

Нагородження запорізького псевдоісторика пролило світло на недосконалість системи присвоєння державних нагород

Державні звання, відзнаки і нагороди, які вручає президент України, часто приурочуючи до свят – це престиж та заохочення, інколи навіть матеріальне, для людей, що досягають неабияких успіхів в тій чи іншій сфері суспільного життя, за їхні заслуги перед державою.

Але нещодавно в Запоріжжі місцеве наукове співтовариство забило на сполох: президент до Дня Конституції своїм указом нагородив званням почесного працівника культури... псевдонауковця, який вигадав більшість своїх регалій, чиї «наукові досягнення» ґрунтуються на тотальній фальсифікації історичних фактів.

Це історія – не про корупцію, а скоріше про недогляд і, можливо, навіть недбальство. Адже ніхто з відповідальних за це чиновників вчасно не перевірив біографію представленого до нагороди. Але тепер позбавити його такого звання законодавство не дозволяє.

Цей випадок змусив нас розібратись у тому, як працює весь механізм. Хто саме обирає найдостойніших? І що робити, якщо система дала збій?

Спроба самоспалення у Криму

У центрі Сімферополя учасник акції протесту намагався вчинити акт самоспалення. Один із кримськотатарських активістів –​ активіст «галявини протесту» «Стрілецька» Ватан Карабаш – облив себе горючою рідиною і здійснив підпал, однак присутнім вдалося оперативно загасити одяг, що загорівся на ньому. Перед підпалом чоловік заявив, що здійснює акт самоспалення на знак протесту проти свавілля влади. Ось відео.

У центрі Сімферополя чоловік намагався вчинити самоспалення – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Далі стисло.

Поліція не побачила криміналу в підробці документів на 600-мільйонному тендері на ремонт Шулявського мосту.

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області арештував чотирьох підозрюваних у вбивстві бердянського активіста та ветерана війни на Донбасі Віталія Олешка («Сармата»).

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відвідав постраждалу виконувачку обов’язків керуючої справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк і передав слідство у справі СБУ. Підозрюваного в нападі вже затримали.

А президент Петро Порошенко повідомив, що цього року в параді до Дня незалежності 24 серпня вперше візьмуть участь жінки-військовослужбовці.

Перший штраф за перепост у Telegram

Віце-прем'єр окупаційного уряду Криму Дмитро Полонський виграв суд проти блогера Олександра Таліпова про захист честі і ділової репутації. У позові чиновник вимагав визнати недостовірною публікацію в Telegram, яку блогер репостнул з анонімного каналу – про те, що Полонський є інформатором СБУ. У квітні Судакський міський суд виніс рішення на користь Полонського. Блогер подав апеляцію, але днями суд її відхилив. Про те, як віце-прем'єр окупованого Криму засудив блогера, читайте у матеріалі наших кримських колег.

«Волноваха.City»

Що спільного у Волно-Вегаса і Лас-Вегаса? Як діти Волновахи обіймали перехожих у День друзів? І улюблені місця вашого міста – на старих фото. «Щоб по місту не літали фентезійні романи замість новин, з’явились ми» – такими словами відкривається редакційна стаття на новому сайті міста «Волноваха.City». А допомогла його створити Агенція розвитку локальних медіа. Про цей проект Радіо Донбас.Реалії розповів головний редактор «Волноваха.City» Павло Єштокін.

Допомагайте розвиватись і Ви своєму населеному пункту!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG