Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Луценко продемонстрував озброєння, яким Рубан і Савченко начебто хотіли вчинити теракт


Зброя, з якої планували вчинити теракт Надія Савченко та Володимир Рубан у Києві, 2 серпня 2018 року
Зброя, з якої планували вчинити теракт Надія Савченко та Володимир Рубан у Києві, 2 серпня 2018 року

Як Рубан і Савченко хотіли здійснити теракт

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою продемонстрували ймовірний план вчинення теракту у центрі столиці, в організації якого підозрюють Володимира Рубана та народного депутата Надію Савченко. Крім того, силовики показали озброєння, яке в перебігу слідства вони вилучили і яким планували скористатися підозрювані під час втілення своїх намірів. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що на сьогоднішній день усі докази зібрано і справу передали на ознайомлення сторонам. За чинним законодавством, нагадав Луценко, формула: 1 том справи – й день на вивчення. За його підрахунками, ймовірно перше судове засідання проти підозрюваних розпочнеться уже через 10-15 днів.

«Американська мрія» прокурорського наглядача Шемчука

У важливості роботи такого органу, як кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів, українці могли переконатись нещодавно, коли вирішувалась доля антикорупційного прокурора – Назара Холодницького. Ця комісія винесла рішення не позбавляти його прокурорського статусу після оприлюднення та аналізу викривальних записів з його кабінету, що можуть свідчити про його вплив на суддів та розголошення матеріалів слідства фігурантам справ. Він отримав всього лиш догану – і залишився на посаді. Це рішення викликало невдоволення серед громадськості і порушило питання щодо доброчесності самих членів комісії. Наприклад, один з її керівників – Віктор Шемчук. «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший) проаналізували його кар’єрний шлях в державних органах і співставили з численним майном по всій Україні. Зрештою журналісти віднайшли нерухомість його родини, оформлену на третіх осіб, але довірену йому особисто – в Америці, у штаті Флорида. Майно вартістю сотні тисяч доларів.

Далі стисло.

Три біатлоністки з Росії виступатимуть за Україну

Україна все-таки візьме участь у «Дитячому Євробаченні-2018»

Долар вперше з лютого досяг позначки у 27 гривень

Міжнародний день голокосту ромів

2 серпня у світі відзначили Міжнародний день голокосту ромів – саме у ніч із 2 на 3 серпня 1944 року в концтаборі Аушвіц-Біркенау нацисти знищили у газових камерах майже три тисячі людей ромської національності. В цілому в період Другої світової війни, за даними дослідників, загинуло від 600 тисяч до 1,5 мільйона ромів, близько 25 тисяч із них – на території України. Україна, згідно з постановою Верховної Ради, Міжнародний день голокосту ромів відзначає на державному рівні з 2005 року.

На сьогодні, за даними поліції, в Україні близько 3100 місць компактного проживання ромів, у таборах проживають понад 100 тисяч ромів. Об’єктом нападу може стати будь-який з таких таборів, застерігають науковці, адже на початку 21-го сторіччя роми знову стали об’єктами нападів.

У Києві відзначили Міжнародний день голокосту ромів – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00

Що ж відбулося у світі?

Конгрес США схвалив виділення 250 мільйонів на безпекову допомогу Україні. Потрібен ще підпис американського президента Дональда Трампа

Жителі словацької Долної Крупи виступили проти присутності «Нічних вовків» у своєму селі

База «Нічних вовків» у Долній Крупі, Словаччина
База «Нічних вовків» у Долній Крупі, Словаччина

Facebook оголосив про нові інструменти для керування часом, проведеним у соцмережі

А окружний суддя у Вашингтоні тимчасово заборонив публікацію інструкцій для друку зброї на 3D-принтерах.

Гардероб Манафорта

Міністерство юстиції США оприлюднило фотографії одягу Пола Манафорта, над яким 31 липня розпочався суд за звинуваченнями у податковому шахрайстві.

За свідченням продавця чоловічого одягу, впродовж 2010–2014 років Манафорт витратив на одяг майже мільйон доларів. Вартість одного жакета зі шкіри страуса, за даними прокурорів, становила 15 тисяч доларів. Суддя у його справі закликав зосереджуватися не на дорожнечі покупок, а на тому, чи це було в рамках закону.

Врятувати «український Версаль»

Понад 30 волонтерів із різних українських міст працюють на території Підгорецького замку, який ще називають «українським Версалем» та який є колишньою резиденцією польського короля Яна ІІІ Собеського. Роботи почалися 28 липня і триватимуть до 4 серпня. Шанувальники архітектурної перлини хочуть зберегти замок і не допустити до ще гіршого його руйнування. Вони безкоштовно виконують ті роботи, про які їх просять працівники галереї мистецтв. Така акція з порятунку пам’ятки архітектури на Львівщині триває 11-й рік поспіль. Чому люди час відпусток проводять за роботою у замку?

Шануйте архітектуру та й усе цінне, створене до Вас!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG