Доступність посилання

ТОП новини

Трамп порівняв справу Манафорта з Аль Капоне


Аль Капоне
Аль Капоне

Президент США Дональд Трамп вважає, що суспільство надто негативно ставиться до екс-голови його виборчого штабу і колишнього радника екс-президента України Віктора Януковича Пола Манафорта, хоча останній ще не засуджений. Про це Трамп написав у пості в Twitter.

«Подивимось в історію: до кого ставились гірше – до Аль Капоне, легендарного боса мафії, вбивці та «ворога суспільства номер один», чи до Пола Манафорта, політтехнолога й улюбленця Рейгана (40-го президента США Рональда Рейгана – ред.) та Доула (сенатора Боба Доула – ред.), який перебуває в ув'язненні в одиночній камері, хоча його провина в чомусь ще не доведена?» – написав президент США в пості в Twitter.

Перед цим президент США Дональд Трамп висловив жаль, що йому не було відомо про те, що Пол Манафорт перебував під слідством ФБР на момент, коли останнього запросили працювати у виборчу кампанію Трампа.

Читайте також: Майже мільйон доларів на одяг: прокурори розповіли про життя Манафорта

Як випливає з контексту заяви Трампа, зробленої у Twitter, наймаючи Манафорта на роботу, виборчий штаб орієнтувався на його досвід роботи з провідними американськими політиками, а інформація про слідство щодо Манафорта могла б вплинути на рішення Трампа, чи варто з ним працювати.

«Пол Манафорт працював з Рональдтом Рейганом, Бобом Доулом та багатьма іншими дуже відомими й поважними політичними лідерами. На мене він працював дуже короткий час. Чому уряд не повідомив мені, що Манафорт був під слідством? (До того ж) звинувачення щодо нього стосуються його попередньої роботи і не мають нічого спільного із розслідуванням так званої «змови», яка є повною вигадкою!» – написав Трамп у Twitter.

У вересні 2017 року телеканал CNN повідомив, що американські слідчі вели прослуховування колишнього очільника виборчого штабу Дональда Трампа, відповідно до таємних судових рішень, як до так і після виборів президента США 2016 року.

31 липня у США розпочався суд щодо колишнього очільника штабу Трампа Пола Манафорта, звинувачення висунуте в рамках слідства спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії в політичні процеси в США, в рамках якого з'ясовується, чи мала місце координація між штабом Трампа та урядом Росії.

Читайте також: Спецпрокурор США: Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів як консультант в Україні

Між тим, усі обвинувачення щодо Манафорта стосуються його роботи в Україні.

Читайте також: Український вимір найважливішого розслідування для США і Трампа

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG