Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: У США розпочався суд над Манафортом, який працював на Януковича


Пол Манафорт та Ричард Ґейтс у суді 30 жовтня. Малюнок судового художника
Пол Манафорт та Ричард Ґейтс у суді 30 жовтня. Малюнок судового художника

Кислота для херсонської чиновниці

Розпочнемо з непересічної події. Катерину Гандзюк, громадську діячку, виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради та критика місцевих правоохоронних органів невідомий облив кислотою. Коли жінка вийшла з під’їзду свого будинку, щоб іти на роботу, до неї підбіг молодий чоловік одягнений у чорне. Він пирснув в обличчя Гандзюк кислотою з ємності, яку тримав у руках і швидко втік. Постраждалу шпиталізували. У неї хімічний опік понад 30% тіла.

Генеральний прокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль кримінальне провадження, відкрите за фактом цього нападу. Поліція Херсонської області оголосила у розшук нападника.

Це вже третій цього літа напад на відомих у Херсоні людей. У червні невідомі особи атакували з ножем «автомайданівця» Віталія Устименка, того ж місяця двоє чоловіків побили головного редактора херсонського сайту «Мост» Сергія Нікітенка.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Суд над Манафортом у США

А у США тим часом розпочався перший судовий процес у справі Пола Манафорта, колишнього голови виборчої кампанії президента США Дональда Трампа. Манафорта звинувачують у банківському і податковому шахрайстві. Ідеться, зокрема, про його роботу на користь колишнього президента України Віктора Януковича. Спецпрокурор заявив, що Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів, консультуючи підтриманих Росією політиків в Україні. Манафорт не визнає себе винним. Про його вплив на українську політику в ефірі Радіо Свобода говорили політтехнолог Катерина Одарченко, експерт-міжнародник Борис Тизенгаузен та керівник української редакції «Голосу Америки» Мирослава Гонгадзе.

Суд над Манафортом у США і слід політтехнолога в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:25:14 0:00

Далі коротко.

Російська мова втратила статус регіональної на Миколаївщині

Шість компаній-будівельниць Керченського мосту поповнили «кримські санкції»

Портрет Олега Сенцова вивісили на будівлі мерії Парижа.

Яким має стати український «Охматдит»

Неймовірна віддача лікарів, щире ставлення до пацієнтів та бажання розвиватися й будувати нову медицину…Так про своїх колег в «Охматдиті» відгукуються представники однієї з найкращих дитячих лікарень світу SickKids (Торонто, Канада). Протягом тижня канадські експерти аналізували роботу, технічну й інфраструктурну бази української лікарні, спілкувалися з медичним персоналом та пацієнтами, а після цього запропонували свої варіанти, як «Охматдиту» стати не лише першою лікарнею в Україні, але й розвиватися та вийти на конкурентоспроможний рівень в Європі. Радіо Свобода дізналося, як досвід SickKids може допомогти українцям.

Музей The Beatles в Одесі

Понад півстоліття тому, 31 липня 1966 року, Джон Леннон сказав в інтерв’ю, що цього дня The Beatles стали «популярнішими за Ісуса Христа». Через два тижні йому довелося вибачатися за цю заяву. Проте, слава The Beatles дійсно була настільки великою, що й через 52 роки їхню музику знають у всьому світі, а їхній музей є не тільки у них на батьківщині, а й в українській Одесі. Одесит Тимур Ополінський зібрав у своєму помешканні величезну колекцію усього, що стосується The Beatles. Музей відкрився 5 років тому і вже встиг переїхати із «комуналки» в центрі Одеси до невеличкої квартири у багатоповерхівці. Як він виглядає? Дивіться у фотогалереї, яку ми приберегли на кінець цього огляду.

Розвивайте й Ви свої хобі!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG