Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: вперше за 9 місяців Лариса Кольченко побачила сина, політв'язня Кремля


 Олег Сенцов (ліворуч) і Олександр Кольченко в російському суді, Ростов на Дону, 25 серпня 2015 року
Олег Сенцов (ліворуч) і Олександр Кольченко в російському суді, Ростов на Дону, 25 серпня 2015 року

Кольченко на побаченні з матір'ю

Політв'язень Олександр Кольченко, якого утримують у Росії, мав тривале побачення з матір'ю Ларисою Кольченко в колонії російського Челябінська. Кореспондентам вдалося зафіксувати частину цієї зустрічі. Тривалі побачення дозволені раз на чотири місяці, але, за словами Лариси Кольченко, побачити сина вона змогла вперше за дев'ять місяців. Три дні вони провели у спеціальному номері для зустрічей. З собою Лариса Кольченко привезла 20-кілограмову передачу.

Унікальні кадри: Олександр Кольченко на побаченні з матір'ю (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

Білорус воював на боці угруповання «ЛНР»

Воював на Донбасі за «русский мир» і готовий повернутися туди знову. 60-річний білорус із міста Борисова встиг повоювати в батальйоні «Заря» і записатися в «казаки». А за півтора року повернутися на батьківщину, ніби нічого не сталося. Як себе почувають колишні бойовики в Білорусі і чому їх не переслідують спецслужби? Ексклюзивне інтерв’ю – в матеріалі журналістів програми «Донбас.Реалії».

Водний фронт

Понад 100 кілометрів лінії розмежування на Донбасі – це річки Сіверський Донець і Кальміус. Збройні сили України все частіше відпрацьовують подолання водних перешкод. Військовослужбовців навчають проходити їх максимально швидко й перекидати техніку непомітно для противника. Як планують і проводять подібні операції? І чи означає це, що українська армія готує плацдарм для наступу?

Шанси Медведчука потрапити до Верховної Ради

Віктор Медведчук вирішив приєднатися до партії Вадима Рабіновича «За життя». Повернення в публічну політику Віктора Медведчука, який протягом багатьох років прагнув залишатися в тіні, викликало чимало версій. За однією з них, це ідея президента Росії Володимира Путіна, кумом якого є Медведчук. Сам він зазначає, що підтримує програму партії Рабіновича і своєю метою бачить «мир на Донбасі і відновлення стосунків із Росією». Які шанси у цього альянсу здобути владу в Україні, Радіо Свобода розпитувало в політтехнологів та аналітиків

Знаки «Почесний залізничник»

«Укрзалізниця» уклала договір з компанією «Російські залізниці» про поставку нагородних знаків «Почесний залізничник» на майже 77 тисяч гривень.

Відповідно до умов договору від 27 липня, компанія «Російські залізниці» має поставити 96 знаків «Почесний залізничник» у футлярі та бланки посвідчень до них, ці нагороди мають поставити до 31 грудня 2018 року.
Такі дії «Укрзалізниці» викликали обурення у користувачів соцмереж.

Виконувач обов’язків голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов вже доручив зупинити процедуру закупівлі знаків. «Ця угода має бути переглянута українською стороною з огляду на актуальний політичний контекст», – заявили також у прес-службі «Укрзалізниці».

Нові версії розслідування нападу у Солсбері

У справі розслідування спроби вбивства Сергія та Юлії Скрипаль за допомогою російської нервово-паралітичної речовини «новачок» розробляються кілька нових версій. Зокрема, найновішою з них стає свідчення щодо того, що за кілька днів напередодні нападу на Скрипалів навколо будинку, де мешкав Сергій Скрипаль, було кілька разів помічено авто марки «Мерседес» із румунськими номерами. Британська антитерористична поліція нині активно розробляє цей можливий слід разом зі ще однією версією. Тим часом у місті Солсбері поховали британську жертву «Новачка» – 44-річну Дон Стерджесс, яка померла внаслідок контакту з ємністю, що містила цю нервово-паралітичну речовину.

Найрідкісніші українські монети

І трішки про гроші, але незвичайні. Найбільшу колекцію монет, а це понад 120 тисяч одиниць, зберігають у Національному музеї історії України (НМІУ). До недавнього часу пам’ятні монети в музей передавав Національний банк України. Який же вони мають вигляд, чим відрізняються та скільки коштують? І чи може пересічний українець випадково натрапити на рідкісну монету у власному гаманці? Про це та інше Радіо Свобода розповів нумізмат, кандидат історичних наук, співробітник НМІУ Андрій Бойко-Гагарін, який склав список рідкісних українських монет, які можна побачити в музеї.

Найбільшу колекцію монет, а це понад 120 тисяч одиниць, зберігають у Національному музеї історії України (НМІУ
Найбільшу колекцію монет, а це понад 120 тисяч одиниць, зберігають у Національному музеї історії України (НМІУ

Збільшуйте і ви свої цінні активи! Й необов'язково, щоб вони були матеріальними.

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG