Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Гройсман призначив службове розслідування через затримку пенсій


Гройсман призначив службове розслідування стосовно дій керівництва Пенсійного фонду України
Гройсман призначив службове розслідування стосовно дій керівництва Пенсійного фонду України

Нова Венеція

25 липня Київ накрила потужна злива, затопивши вулиці та підземні переходи. Користувачі соціальних мереж охоче ділилися світлинами та відео столиці із найбільш затоплених місць, а також нарікали на забиті сміттям зливові каналізаційні системи. Радіо Свобода зібрало найбільш разючі публікації.

Затримка пенсій

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман призначив службове розслідування стосовно дій керівництва Пенсійного фонду України (ПФУ) та його керівників у регіонах щодо ситуації з затримкою виплати пенсій. Він пригрозив: «Будуть ще хоч раз затримки – не вибачу». Прем’єр вказав, що держава вчасно перераховує всі бюджетні трансферти.

ЄСПЛ закликав Сенцова припинити голодування

Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан.

Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

У ЄСПЛ зазначають, що мають право вказати будь-якій державі-підписанту Європейської конвенції про права людини на тимчасові заходи. Вони мають бути вжиті невідкладно.

Будинок профспілок на Хрещатику

Будинок профспілок у Києві згорів у ніч на 19 лютого 2014 року. Півроку після пожежі будівля була речовим доказом у слідстві. Після дозволу прокуратури з приміщення прибрали сміття та почали створювати проект реконструкції. Ще через півроку з’явився інвестор, який був готовий профінансувати ремонт приміщення в обмін на третину будівлі. Радіо Свобода побувало всередині Будинку профспілок, де триває реконструкція, та розповідає про те, що буде з будівлею після завершення ремонту.

Приміщення, звідки у грудні 2014 року сенатор Джон Маккейн робив фото Євромайдану
Приміщення, звідки у грудні 2014 року сенатор Джон Маккейн робив фото Євромайдану

Далі коротко:

Аварійність на дорогах

Міністерство внутрішніх справ України повідомляє, що за півроку з вини п’яних водіїв сталося понад 2 тисячі дорожньо-транспортних пригод, з них – понад 350 із потерпілими. І хоча загальна кількість ДТП за цей час зменшилася на 10%, щодня аварії на дорогах забирають чиєсь життя, іноді відразу десять, а чи й більше. Є випадки, коли водії тверезі, але не мають належного досвіду, дозволів на перевезення. Про те, як в Україні зменшуватимуть аварійність на дорогах, читайте в матеріалі Радіо Свобода.

ДТП в Житомирській області, 20 липня 2018 року
ДТП в Житомирській області, 20 липня 2018 року

Саміт Трамп-Юнкер

За всю довгу та успішну історію відносин між ЄС та США до приходу до влади Дональда Трампа ще ніколи американський президент не називав європейців «ворогами» і не лунали заяви, що ЄС «був створений для того, аби отримувати вигоду від Сполучених Штатів». Так само ще ніколи візит до Вашингтона президента Європейської комісії не викликав такого інтересу, як нинішні відвідини Білого дому Жаном-Клодом Юнкером. Причина в тому, що на нього покладена «невиконанна місія»: спробувати завадити нинішній торговельній війні між США та ЄС. Детальніше в матеріалі журналіста Радіо Свобода.

Президент США Дональд Трамп (праворуч) та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер (ліворуч)
Президент США Дональд Трамп (праворуч) та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер (ліворуч)

​Місячне затемнення століття

Якщо ви ще не маєте планів на п’ятницю, 27 липня, – вас може зацікавити можливість стати свідком найдовшого повного місячного затемнення цього століття. Протягом більш ніж 100 хвилин супутник нашої планети палатиме червоним кольором. В Україні можна буде спостерігати майже за всіма фазами цьогорічного затемнення. За підрахунками вчених, воно стане найдовшим у 21-му столітті.

Місячне затемнення
Місячне затемнення

Не пропускайте найцікавішого!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG