Доступність посилання

ТОП новини

Трамп: моя адміністрація налаштована щодо Путіна «дуже твердо»


Зустріч Дональда Трампа та Володимира Путіна запланована на 16 липня
Зустріч Дональда Трампа та Володимира Путіна запланована на 16 липня

Президент США Дональд Трамп зазначив, що питання, які він буде обговорювати з Володимиром Путіним у Гельсінкі, включають в себе конфлікти в Україні та Сирії й можливе втручання Росії в американські вибори, зокрема, 2016 року, на яких він був обраний. Про він заявив 13 липня після зустрічі із прем’єром Великої Британії Терезою Мей у її заміській резиденції.

Відповідаючи на запитання репортера про те, чи він дасть Путіну можливість скористатися з саміту, Трамп сказав, що його адміністрація налаштована «надзвичайно твердо» стосовно Росії.

Водночас американський лідер зауважив, що було б дуже добре, якби США змогли налагодити хороші відносини з Росією та Китаєм.

Дональд Трамп перебуває у Британії з візитом між самітом НАТО 11–12 липня у Брюсселі та самітом з президентом Росії Володимиром Путіним у Гельсінкі 16 липня. Це має бути його перша повноцінна зустріч з Путіним з часу вступу на посаду в січні 2017 року.

Читайте також: Україна затамувала дух перед самітом Трампа з Путіним

Президент США раніше заявляв, що «все життя готувався» до таких подій, як зустріч із Путіним, і впевнений в тому, що російському лідерові не вдасться його «переграти».

Президент України Петро Порошенко висловив переконання, що президент США Дональд Трамп на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Гельсінкі щодо Криму притримуватиметься загальної позиції НАТО щодо невизнання незаконної анексії українського півострова.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG