Доступність посилання

ТОП новини

Хто такий Фред, якого «Шахтар» продав за 60 мільйонів євро


За п’ять років Фред забив 15 голів за «гірників»
За п’ять років Фред забив 15 голів за «гірників»

25-річний Фред (Фредеріко Родрігес Сантос) залишає «Шахтар» і переходить до британського «Манчестер Юнайтед». Радіо Свобода згадує, чим запам’ятався бразилець під час гри за український клуб.

15 мільйонів євро заплатив клуб Рената Ахметова «Інтернасьйоналу» за трансфер Фреда в 2013 році. У першому ж офіційному матчі проти одеського «Чорноморця» півзахисник забив два голи.

Однак уже в 2015 році під час виступів за збірну рідної Бразилії Фред не пройшов допінг-контроль. З грудня 2015-го по червень 2017-го він був дискваліфікований, проте продовжував співпрацю з донецьким клубом.

Робота Фреда в «Шахтарі» збіглася з успішним періодом в історії клубу: з 2013-го по 2015-й та в 2017 роках «гірники» вигравали Кубок України, а також посідали перше місце Чемпіонату України в 2014, 2017 та 2018 роках. Всього за п’ять років контракту з «Шахтарем» бразилець відіграв 37 матчів, забив 15 голів і зробив 15 результативних передач.

Фред міг залишити лави чорно-жовтих ще в лютому цього року, адже пропозицій під час трансферного вікна вистачало. За словами генерального директора «Шахтаря» Сергія Палкіна, тоді сторони не зійшлись у поглядах щодо ціни.

Лише кілька топ-клубів можуть похвалитись такими футболістами
Сергій Палкін

«Фред вчинив дуже професійно, адже, коли приходять великі клуби, похитнеться кожен. Але треба віддати йому належне: він повівся по-чоловічому і дуже професійно… Переговори велися, але ми не змогли домовитись щодо ціни: Фред є одним із ключових футболістів на полі, тому має коштувати на порядок більше. Я вважаю, що сьогодні в Європі лише кілька топ-клубів можуть похвалитись такими футболістами», – каже Палкін.

Спершу очікувалось, що хавбек перейде до «Манчестер Сіті», але врешті «Шахтар» уклав угоду з «Манчестер Юнайтед». 60 мільйонів євро, які, за даними ЗМІ, «червоні дияволи» заплатили за Фреда, стали рекордною сумою в історії українського футболу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG