Доступність посилання

ТОП новини

США можуть посилити санкції проти Росії, але цей процес «тривалий та важкий»


Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість введення нових санкцій проти Росії, пов’язаних з втручанням Росії до виборів та кібернападом минулого року. Про це у спілкуванні з пресою повідомив високопосадовець США у відповідь на критику стосовно повільних дій адміністрації.

Процес розробки санкцій просувається повільно через правові причини і не може прискорюватись у відповідь на негативне висвітлення у пресі, пояснили в коментарі агентству Reuters три посадовці, які займаються питанням санкцій.

Вони не повідомили, коли адміністрація ухвалить рішення про те, які заходи розглядаються, але наголосили, що санкції вже запроваджено проти компаній, які фігурують у звинуваченнях, висунутих минулого тижня в рамках розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року.

Це – «Конкорд кейтеринг» та «Конкорд менеджмент» – компанії, які контролювали «Агентство інтернет-досліджень» – групу, що координувала втручання.

Санкції проти них було запроваджено в червні через російське вторгнення до України.

«Процес санкцій є довгим і важким, але, коли докази готові, ми запроваджуємо санкції», – сказав один посадовець.

Посадовці також запевнили, що зараз активно розглядаються можливі дії у відповідь після того, як стало очевидним, що Росія відповідальна за атаку вірусу NotPetya минулого року.

Минулого тижня Білий дім заявив, що напад NotPetya, здійснений у червні 2017 року російськими військовими, «поширився світом, завдавши шкоди на мільярди доларів у Європі, Азії та Америці».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG