RU
 

У Конгресі США мають намір збільшити військову допомогу Україні

Корреспондент.net,  8 липня 2020, 03:26
0
298
У Конгресі США мають намір збільшити військову допомогу Україні
Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa
У Палаті представників Конгресу США запропонували збільшити розмір військової допомоги Україні

Розмір допомоги Києву по військовій лінії в 2021 фінансовому році запропонували збільшити на 25 мільйонів доларів - до 275 мільйонів.

 
Комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США оприлюднив у вівторок, 7 липня, проект військового бюджету на 2021 фінансовий рік (починається з 1 жовтня) в розмірі 694,6 мільярда доларів. Документ передбачає виділення 275 мільйонів доларів на військову допомогу Україні.
 
Зазначена сума оборонного бюджету країни на 1,3 мільярда доларів більша, ніж у поточному фінансовому році, і на 3,7 мільярда вища, ніж просив Білий дім.
 
При цьому 275 мільйонів доларів для сприяння безпеці в Україні - на 25 мільйонів більше, ніж планували, зазначено у прес-релізі до законопроекту.
 
Збільшену суму пропонується направити на підготовку особового складу, надання озброєнь, логістичну підтримку і підтримку в розвідувальній сфері українських військових.
 
При цьому 50 мільйонів доларів планують виділити на закупівлю "протитанкових озброєнь, мортир, групових озброєнь і боєприпасів, гранатометів і боєприпасів, стрілецької зброї та боєприпасів, а також протиартилерійських радарів".
 
Законопроекту потрібно пройти складний процес затвердження в Палаті представників і Сенаті. Тільки після цього він надійде на підпис главі держави.
 
Раніше повідомлялося, що в 2020 році Пентагон надасть владі України 250 мільйонів доларів у рамках програми військової допомоги.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАконгрессзаконопроект
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі