RU
 

У НАТО привітали Україну з підвищенням статусу

Корреспондент.net,  12 червня 2020, 18:33
0
713
У НАТО привітали Україну з підвищенням статусу
Фото: korrespondent.net
Україна давно заслужила підвищений статус, вважають в НАТО

Це рішення визнає видатний внесок України в євроатлантичну безпеку і призведе до зміцнення співробітництва.

 
Приєднання України до програми розширених можливостей НАТО допоможе підтримати і поглибити співпрацю України з цим військовим блоком. Про це в п'ятницю, 12 червня, повідомило видання Європейська правда з посиланням на пости дипломатів в соцмережах.
 
 
 
Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс висловив думку, що отримання статусу партнера розширених можливостей НАТО принесе взаємну вигоду як Альянсу, так і українському народу. "Вітаємо Україну", - зазначив він.
 
Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич вважає присвоєння Україні статусу ще одним кроком в євроатлантичній інтеграції. "Ми також дуже вдячні Україні за її внесок в місії Альянсу", - підкреслив він.
 
На думку місії США при НАТО, це рішення визнає видатний внесок України в євроатлантичну безпеку і призведе до ще більш міцних відносин і співробітництва між НАТО і Україною.
 
"Ми вітаємо рішення союзників по НАТО надати Україні статус партнера розширених можливостей", - заявили в місії США при НАТО.
 
Глава МЗС Великобританії Домінік Рааб підкреслив, що Великобританія зберігає тверду прихильність безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України.
 
"Я вітаю сьогоднішнє присвоєння статусу партнера розширених можливостей НАТО Україні - це зміцнює тісні відносини між НАТО і Україною", - зазначив він.
 
Як повідомлялося, Україна стала членом Програми розширених можливостей НАТО. Цей статус припускає поглиблення співпраці між союзниками і партнерами, які внесли значний вклад в операції та місії під проводом НАТО.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Україна - НАТО
ТЕГИ: НАТОНАТО-УкраинаДипломатияМИД
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі