RU
 

Помер актор Василь Лановий

Корреспондент.net,  28 січня 2021, 23:05
0
2800
Помер актор Василь Лановий
Фото: Скріншот
Василю Лановому було 87 років

На початку січня у Василя Ланового був виявлений коронавірус. У нього було ураження 5% легень.

 

Народний артист СРСР Василь Лановий помер у віці 87 років. Про це в четвер, 28 січня, повідомляє ТАСС з посиланням на його дружину, актрису Ірину Купченко.
 
"Василь Семенович помер", - сказала вона.
 
Раніше в четвер директор Державного академічного театру імені Євгенія Вахтангова Кирило Крок повідомив, що артист переведений в реанімацію.
 
Ще 2 січня стало відомо, що у 87-річного Василя Ланового та його дружини виявлено коронавірус COVID-19. З урахуванням віку актора було прийнято рішення про госпіталізацію. У Ланового було  ураження 5% легень, поставлений діагноз "пневмонія".
 
Василь Лановий народився 16 січня 1934 року в Москві. Радянський і російський актор театру і кіно, громадський діяч, театральний педагог.
 
У своєму першому фільмі "Атестат зрілості" Лановий знявся під час навчання в 1954 році, а в 1956 році зіграв головну роль у фільмі "Павло Корчагін". У 1957 році закінчив Театральне училище імені Б. Щукіна.
 
Із 1957 року - актор Державного академічного театру імені Є. Вахтангова, де грав ролі Фортінбраса ( "Гамлет"), Маяковського ("Кінармія"), Цезаря ("Антоній і Клеопатра"), Пушкіна ("Кроки Командора"), Троцького ("Брестський мир"), Джорджа Бернарда Шоу ("Милий брехун") і багато інших.
 
За свою кар'єру зіграв понад 70 кіноролей в таких картинах, як "Червоні вітрила" (1961), "Війна і мир" (1965-1968 рр.), "Офіцери" (1971), "Сімнадцять миттєвостей весни" (1973), "Анна і Командор" (1974), "Дні Турбіних" (1976) та інші.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 
Коронавірус
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
У МОЗ пояснили, чи сформувався в Україні "колективний" імунітет до COVID-19
Коронавірус в Україні: Омікрон витіснив Дельту й Альфу
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: смертьактерумерЛановой
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі