RU
 

У Москві відреагували на слова Пристайка щодо 9 травня

Корреспондент.net,  29 лютого 2020, 22:06
0
2122
У Москві відреагували на слова Пристайка щодо 9 травня
Фото: Reuters (архивное фото)
У Москві обурені словами Вадима Пристайка

Керівництво України зраджує "пам'ять своїх же предків", а також "стає на бік історичної брехні", вважає Леонід Слуцький.

 

Нинішня влада України, відмовляючись від Дня Перемоги, повторює риторику команди колишнього президента Петра Порошенка, а також діє в інтересах русофобів і націоналістів. Про це сказав голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький, повідомляє ТАСС в суботу, 29 лютого.

"Заява міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про відмову Києва офіційно святкувати 9 травня повністю повторює риторику Порошенко і його команди. Нова українська влада на догоду русофобам і націоналістам позбавляє ветеранів, які залишилися в живих,  святого свята великої Перемоги", - сказав Слуцький.
 
Він також зауважив, що таким чином керівництво країни зраджує "пам'ять своїх же предків, які боролися з фашизмом, стаючи на бік історичної брехні".
 
Раніше Вадим Пристайко заявив, що Україна не братиме участі в святкуванні 75-ї річниці закінчення Другої світової війни 9 травня, "як і весь європейський континент". А на запитання, як відреагував би Київ, отримай він від Москви запрошення на офіційні урочистості 9 травня, глава МЗС дав зрозуміти, що не сприймає сам факт святкування Дня Перемоги.
 
Нагадаємо, в Кремлі заявили, що планують запросити на заходи в Москві з нагоди 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні ряд світових лідерів, в тому числі президента України Володимира Зеленського.
 
Днями в Офісі президента повідомили, що Зеленський запрошення не отримував.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: РоссияУкраинаГосдума РФМосквафашизмпобедаВторая мировая войнаДень Победы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі