RU
 

В редакції російської газети сталася різанина

Корреспондент.net,  27 травня 2019, 16:54
0
488
В редакції російської газети сталася різанина
Фото: РБК-Украина
Чоловік поранив працівників газети через відмову опублікувати статтю

Чоловік прийшов до головного редактора газети і вимагав опублікувати його статтю, а після відмови дістав ніж з газет і поранив співробітників видання.

 
У Ставропольському краї Росії сталася різанина в редакції газети Родина, чотири співробітники отримали поранення. Про це в понеділок, 27 травня, повідомив губернатор краю Володимир Владимиров в Instagram.
 
 
"Чоловік з ножем напав на співробітників редакції газети Родина, поранення отримали четверо. Це кримінальний злочин. Зараз нападник затриманий, поліція проводить всі необхідні дії", - написав він.
 
За даними губернатора, загрози життю постраждалих немає. "Двоє вже відпущені додому, ще відносно двох вирішується питання про госпіталізацію", - зазначив Владимиров.
 
У МВС підтвердили агентству ТАСС затримання нападника.
 
Керівник фракції КПРФ у думі Ставропольського краю Віктор Лозовий уточнив, що серед постраждалих - головний редактор видання, чий стан оцінюється як середнього ступеня тяжкості. "Головний редактор Микола Федосійович Бондаренко госпіталізований. [Його стан] середньої тяжкості", - сказав Лозовий, додавши, що Бондаренко отримав поранення щоки і шиї.
 
Також, за даними співрозмовника агентства, постраждали три співробітники райкому КПРФ, в приміщенні якого базується редакція.
 
У МОЗ регіону ТАСС уточнили, що "двоє постраждалих були доставлені в медичні установи, після наданої допомоги один з них був направлений на амбулаторне лікування, один госпіталізований". "Стан стабільний,  не важкий, загрози життю немає. Двоє відмовилися від госпіталізації відразу на місці НП", - сказали в Міністерстві охорони здоров'я.
 
 
Як пише Telegram-канал Baza, чоловіка, що напав з ножем на співробітників газети, звуть Костянтин Сиднєв. За даними каналу, чоловік страждає від серйозного психічного захворювання і перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері.
 
Співробітниця редакції повідомила, що чоловік неодноразово приходив до редакції за газетами, пише Інтерфакс.
 
"Чоловік зайшов до головного редактора і почав вимагати, щоб той надрукував статтю. Редактор сказав, що він такий матеріал надрукувати не може, і після цього чоловік взяв мисливський ніж, який був загорнутий у стопку газет, і вдарив головного редактора", - сказала співробітниця редакції.
 
Вона зазначила, що після цього з сусідніх кабінетів виходили інші співробітники, які намагалися зупинити нападника. Вони також отримали порізи. Нападника зв'язали підручними засобами.
 
Дочка головного редактора Миколи Бондаренка повідомила агентству, що її батька прооперували, йому довелося зашивати щоку.
 
Нагадаємо, минулого літа в Києві невідомі напали на будинок журналістки і ведучої Надзвичайних Новин Вікторії Сеник.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияСМИпрессаЖурналистынападениегазета
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі