RU
 

У Росії заявили про розробку перехоплювача п'ятого покоління

Корреспондент.net,  17 серпня 2018, 16:35
0
557
У Росії заявили про розробку перехоплювача п ятого покоління
Поставка МіГ-41 може початися в середині 2020-х років

МіГ-41 - це "абсолютно новий технологічний літак", який зможе виконувати завдання в космосі, стверджують розробники.

 
Російська корпорація МіГ займається розробкою винищувача-перехоплювача п'ятого покоління МіГ-41. Про це сказав глава корпорації Ілля Тарасенко, повідомляє Інтерфакс у п'ятницю, 17 серпня.
 
"Це не міфічний проект, він для МіГ давній. Ми - основоположники цього проекту. Зараз під егідою Об'єднаної авіабудівної корпорації йдуть інтенсивні роботи, тому незабаром ми представимо це громадськості", - сказав Тарасенко.
 
У грудні 2017 року генеральний конструктор - віце-президент з інновацій Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК) Сергій Коротков заявив, що роботи зі створення перспективного перехоплювача (ПАК ДП) на зміну МіГ-31 можуть початися в 2018 році. Він зазначив, що ведеться обговорення технічного завдання на літак між розробником (РСК МіГ) і Міноборони РФ.
 
Перспективний авіаційний комплекс дальнього перехоплення повинен прийти на зміну винищувачу-перехоплювачу МіГ-31, прийнятому на озброєння в 1981 році.
 
У липні 2017 року Ілля Тарасенко заявив журналістам, що компанія ініціативно розробляє ПАК ДП (МіГ-41), але незабаром розраховує укласти контракт з Міноборони РФ на науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи (НДДКР).
 
"Ми в ініціативному порядку розробляємо зараз концепт літака дальнього перехоплення. Відповідно, вийдемо з пропозицією вже до нашого основного замовника, і, сподіваюся, найближчим часом ми вже вийдемо на НІОКРовські роботи", - сказав Тарасенко.
 
Він зазначив, що "життєвий цикл МіГ-31 йде до завершення в найближчі 10 років, відповідно, йому потрібна заміна".
 
У серпні гендиректор РСК МіГ заявив про готовність почати поставки нового літака-перехоплювача в середині 2020-х років.
 
"За умови появи замовлення від міністерства оборони ми почнемо повноцінну розробку та поставку в середині 2020-х років цього літака", - сказав Тарасенко.
 
Він підкреслив, що це буде "абсолютно новий технологічний літак", який, у тому числі, зможе виконувати завдання в космосі.
 
Раніше було відомо, що в Росії розробляють винищувача п'ятого покоління Су-57. Нинішньої зими на авіабазу Хмеймім у Сирії прилетіли чотири російські винищувачі п'ятого покоління Су-57.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Россияавиациясамолетразработкиперехватсамолеты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі