RU
 

Росіяни вважають Китай найважливішим партнером для країни

Корреспондент.net,  10 травня 2018, 14:53
1
104
Росіяни вважають Китай найважливішим партнером для країни
Фото: fom.ru
Росії зараз потрібно розвивати економічне співробітництво, насамперед, з Китаєм, Білоруссю і Німеччиною, впевнені росіяни

Приділяти увагу відносинам країни, вважають росіяни, варто з Німеччиною, Казахстаном, Японією, Туреччиною і Україною.

Найціннішою державою-партнером для Росії її громадяни вважають Китай. Про це свідчать результати опитування фонду Громадська думка, інформує РИА Новости.

Соціологи провели дослідження, щоб з'ясувати, з якими країнами, на думку росіян, Москві слід розвивати співробітництво. Важливими економічними партнерами респонденти назвали Китай (48%), Білорусь (26%) і Німеччину (23%).

Також експерти поставили жителям країни питання про те, яка з перерахованих країн є для Росії найнеобхіднішим, найціннішим партнером і з якою з них РФ особливо важливо підтримувати хороші відносини. Майже третина росіян назвали Китай - 33%. Друге місце в цьому списку посіла Білорусь (13%). Третє місце зайняли США (8%).

Також росіяни вважають, що необхідно приділяти увагу відносинам країни з Німеччиною, Казахстаном, Японією, Туреччиною і Україною.

Опитування проводилося 28-29 квітня в 53 регіонах Росії. Участь в дослідженні взяли 1,5 тисячі респондентів.

Раніше повідомлялося, що 82% громадян схвалюють роботу Володимира Путіна на посаді президента Росії, а несхвалення висловили 11% росіян.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

ТЕГИ: РоссияКитайопросроссияне
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі