RU
 

У Польщі розповіли, скільки українських біженців працевлаштувалися

Текст: ,  15 червня 2022, 05:12
0
4902
У Польщі розповіли, скільки українських біженців працевлаштувалися
Фото: Unsplash

Станом на початок травня у Польщі було легально працевлаштовано кожного четвертого працездатного біженця з України.

Понад 200 тисяч біженців із України вже знайшли роботу у Польщі. Про це у вівторок, 14 червня, пише Польське Радіо з посиланням на главу Управління у справах іноземців Ярослава Шайнера.

Він зазначив, що 200 тисяч працевлаштованих людей - це насправді велика кількість.

"Слід взяти до уваги, що з чотирьох мільйонів приблизно два мільйони людей повернулися або змінюють місце проживання. Частина поїхала до інших країн. Вони проїжджають через Польщу", - наголосив Шайнер.

Говорячи про цифри, він послався на систему PESEL, у якій зареєструвалося близько мільйона 100 тисяч біженців з України.

"Міністерство сім'ї та соціальної політики реалізує активізаційні програми для цих людей з думкою про те, що ці люди працюватимуть, і їм буде потрібна допомога на ринку праці", - сказав він.

Довідка: PESEL - це універсальна електронна система реєстру населення у Польщі. Вона використовується для збору основної інформації, яка визначає особу та адміністративно-правовий статус громадян Польщі та іноземців, які проживають у Республіці Польща.

Нагадаємо, у Берліні вважають, що багато українських біженців не повертатимуться на батьківщину і залишатимуться жити в Німеччині.

Раніше повідомлялося, якщо війна на території України затягнеться, то незворотна міграція українців за кордон може становити близько п'яти мільйонів людей.

Також повідомлялося, що Британія спростила в'їзд для українських біженців.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: Польшаработабеженцыукраинцы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі