RU
 

Байден оголосив про закінчення ери воєн

Текст: ,  21 вересня 2021, 17:53
0
1072
Байден оголосив про закінчення ери воєн
Байден виступив на Генасамблеї ООН

Американський президент виступив на Генасамблеї ООН, позначивши майбутні виклики для США і світу.

 
Президент США Джо Байден оголосив про закінчення ери "безжальних воєн". Виступаючи на Генасамблеї ООН у вівторок, 21 вересня, він заявив про початок ери "безжальної дипломатії" після виходу американського контингенту з Афганістану.
 
 
"Це - терміновий вибір, перед яким ми стоїмо біля підніжжя того, що має стати вирішальним десятиліттям для нашого світу, десятиліттям, яке буквально визначить наше майбутнє. Як світова спільнота, ми стикаємося з невідкладними та грядущими кризами, і перед нами відкриваються величезні можливості", - зазначив Байден.
 
"Закінчилися 20 років конфлікту в Афганістані. І коли ми закриваємо цей період війни, ми відкриваємо епоху невтомної дипломатії, коли ми будемо використовувати силу нашої допомоги в цілях розвитку та оновлення демократії", - сказав Байден.
 
За його словами, США повинні використовувати збройні сили на світовій арені лише в крайніх випадках: "Армія має бути останнім, а не першим інструментом для вирішення проблем".
 
Він зазначив, що далеко не всі проблеми в світі можна вирішити за допомогою сили. "Бомби і кулі не врятують нас від COVID-19 і від його майбутніх штамів", - заявив американський президент.
 
Байден вважає, що людство досягло поворотного моменту в своїй історії і йому треба буде розв'язати низку ключових проблем.
 
"Замість того, щоб продовжувати вести війни минулого, ми звертаємо пильну увагу і виділяємо наші ресурси на виклики, від яких залежить наше колективне майбутнє", - сказав він.
 
Зокрема, він назвав серед проблем завершення пандемії, вирішення кризи з кліматом, ліквідацію кіберзагроз, боротьбу проти тероризму, запобігання конфліктам.
 
"Нам потрібно працювати один з одним більше, ніж будь-коли", - сказав президент США.
 
Він додав, що США не прагнуть розв'язати нову холодну війну і не хочуть бачити світ розколотим на "жорсткі блоки". США повністю готові повернутися до Спільного всеосяжного плану дій з Іраном, чекають того ж від Тегерана.
 
США домагаються "повної денуклеаризації" Корейського півострова, "конкретного прогресу" і "відчутних зобов'язань" у цій сфері. США налаштовані на "серйозну і стійку" дипломатичну роботу з метою врегулювання проблеми ядерних розробок КНДР, запевняє Байден.
 
Перед Байденом виступив генсек ООН Антоніу Гутерреш, який заявив, що людство за всю свою історію ніколи не було в такій небезпеці, як зараз.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: войнаСШАООНБайденГенассамблея ООНДжо Байден
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі