RU
 

Протести в Білорусі: 16-річного підлітка засудили до п'яти років колонії

Текст: ,  22 лютого 2021, 18:06
0
472
Протести в Білорусі: 16-річного підлітка засудили до п яти років колонії
Фото: svaboda.org
У Білорусі засудили 16-річного підлітка до п'яти років колонії

Микиту Золотарьова, який страждає на епілепсію, звинуватили в масових заворушеннях і насильстві відносно міліції.

 
У Білорусі 16-річного Микиту Золотарьова засудили на п'ять років ув'язнення у виховній колонії - він нібито брав участь у "масових заворушеннях". Про це повідомляє БелТА в понеділок, 22 лютого.
 
Після оголошення вироку Золотарьов впав в істерику - кинувся до ґрат і крикнув: "Випустіть мене звідси!".
 
Також були засуджені 25-річний Дмитро Корнєєв (вісім років колонії суворого режиму) і 28-річний Леонід Ковальов (шість років позбавлення волі).
 
Жителів Гомеля, району та міста Добруш звинуватили в масових заворушеннях, насильстві відносно міліції, протиправних діях з горючими речовинами (коктейлями Молотова), Леонід Ковальов звинувачувався також у "залученні неповнолітнього в протиправну поведінку".
 
Як стверджує прокурор, всі троє відгукнулися на заклики з Telegram-каналів і взяли участь у "масових заворушеннях", що супроводжувалися "погромами, підпалами, збройним опором владі". При цьому Ковальов нібито намагався "навмисно зняти відео", а потім розмістити його в інтернеті "з метою пропаганди злочинної діяльності".
 
Відзначимо, що 16-річний Золотарьов страждає на епілепсію. За словами його батька, Микита був побитий співробітниками поліції і СІЗО. Адвокат подав скаргу, але складу злочину влада не виявила. Сам Микита розповів суду, що його били не тільки в серпні, але і 29 грудня в Гомельському СІЗО. Підліток також заявив у суді, що в СІЗО йому не давали таблетки.
 
Адвокати підкреслили, що дії їхніх клієнтів не є кримінальним злочином.
 
Нагадаємо, що раніше лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила про тимчасовий програш. Вона розповіла про стратегію опозиційних сил у Білорусі напередодні свого візиту до Швейцарії.
 
Також повідомлялося, що Олександр Лукашенко зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним у Сочі. Росія і Білорусь підтверджують рівень стратегічного партнерства і союзництва, зазначив Путін.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Беларусьсудпротестыподростокподросткипротестприговоракции протеста
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі