RU
 

Популярна серед прихильників Трампа соцмережа знову почала працювати

Текст: ,  16 лютого 2021, 12:28
0
137
Популярна серед прихильників Трампа соцмережа знову почала працювати
Іти ми не збираємося - Меклер

Соцмережа тепер працює на серверах, що не залежать від техногігантів, які заблокували її в січні після заворушень у Вашингтоні.

Популярна серед прихильників екс-глави Білого дому Дональда Трампа соціальна мережа Parler відновила свою роботу після того, як її після штурму Капітолія у Вашингтоні 6 січня заблокували Apple, Google і Amazon, пише New York Post.

"Parler управляє досвідчена команда, і йти ми не збираємося... Ми будемо процвітати як провідна соціальна медіаплатформа, віддана свободі слова, недоторканності приватного життя і цивільному діалогу", - заявив тимчасовий виконавчий директор компанії Марк Меклер.

Він додав, що тепер соцмережа працює на серверах, що не залежать від техногігантів - Alphabet (володіє Google), Amazon, Facebook, Microsoft і Apple.

Раніше Parler користувався хмарним хостингом Amazon. Але після заворушень 6 січня компанія відключила соціальну платформу від своїх серверів, оскільки виявила близько сотні публікацій, що розпалюють насильство. Після цього Parler подала до суду на Amazon.

Марк Меклер зазначив, що поки після відновлення роботи Parler вона буде доступна тільки для вже зареєстрованих раніше користувачів. Новачки зможуть завести свої акаунти наступного тижня.

Хто тепер почав надавати компанії послуги веб-хостингу, Меклер не сказав.

Нагадаємо, що Apple і Google видалили додаток Parler зі своїх магазинів також після заворушень у Вашингтоні 6 січня. В той день сенат США зібрався для затвердження підсумків виборів лідера країни, однак прихильники чинного на той момент президента Дональда Трампа увірвалися в Капітолій і зірвали засідання. В ході заворушень загинули п'ятеро людей.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СШАработасоциальная сетьсоциальные сетисоцсетиДональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі