RU
 

Естонія закликає Євросоюз посилити санкції проти Росії

Текст: ,  16 лютого 2021, 06:33
0
163
Естонія закликає Євросоюз посилити санкції проти Росії
Фото: пресс-служба ЕП
Естонські депутати виступають за єдину політику членів ЄС щодо Кремля

Відносини між Євросоюзом і Росією зараз перебувають на найнижчому рівні, вважають в Естонії.

 
Парламент Естонії закликає держави Європейського Союзу посилити санкції на міжнародному рівні проти Росії, щоб змусити її виконувати свої міжнародні зобов'язання, зокрема щодо прав людини. Про це в понеділок, 15 лютого, йдеться в заяві, розміщеній на сайті парламенту.
 
Естонські депутати закликали членів ЄС дотримуватися єдиної політики під час введення й виконання санкцій, а також співпрацювати в цьому питанні зі Сполученими Штатами, Великобританією та іншими демократичними державами.
 
"Єдина зовнішня політика Європейського Союзу покликана захищати інтереси держав-членів у міжнародних відносинах, виходячи з наших спільних демократичних цінностей", - йдеться в заяві.
 
На думку парламентаріїв Естонії, інститути ЄС повинні зробити серйозні висновки за результатами візиту верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля в Москву, який не відповідав стандартам і принципам Співдружності.
 
"Рійгікогу [естонський парламент, - ред.] закликає держави-члени Європейського Союзу привести політику щодо Росії у відповідність з останніми тенденціями, врахувавши при цьому авторитарний настрій у Росії протягом останніх років і її агресивні зовнішньополітичні уподобання", - також наголошується в заяві.
 
Нагадаємо, що в Євросоюзі розробляють четвертий пакет санкцій проти Білорусі та обговорюють так званий список Навального - введення обмежень проти причетних до ув'язнення опозиціонера.
 
Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після своєї поїздки до Москви анонсував "рішення століття" щодо РФ.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияЕСдепутатыЕвросоюзЭстониясанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі