RU
 

Лавров про відносини з ЄС: Все зруйновано не нами

Текст: ,  15 лютого 2021, 16:09
0
550
Лавров про відносини з ЄС: Все зруйновано не нами
У погіршенні відносин з Росією винен Євросоюз, вважає Лавров

Російський міністр звинувачує в погіршенні відносин Росії і Євросоюзу Брюссель. Каже, що все почалося після Майдану.

 
Глава МЗС Росії Сергій Лавров знову підняв питання про розрив відносин з Євросоюзом. заявивши в понеділок, 15 лютого, що ініціатором цього є Брюссель, повідомляє Інтерфакс.
 
"В принципі, будь-якій людині, яка мало-мальськи цікавиться ситуацією в Європі, давно відомо, що вже багато років, коли цей розрив відбувається, відносини послідовно розриває ЄС", - сказав він на прес-конференції з фінським колегою Пеккою Хаавісто.
 
Початок розриву відносин він бачить у 2014 році, коли в Україні скинули президента Віктора Януковича, а країни ЄС не змогли забезпечити виконання мирного процесу зміни влади. "Саме тоді відбулося по-справжньому приниження Євросоюзу", - сказав Лавров.
 
При цьому, за його словами, вину за все, що відбувається, "Євросоюз звалив на РФ".
 
"Євросоюз послідовно зруйнував всі без винятку механізми, які існували на основі угоди про партнерство та співробітництво, включаючи саміти, які проводилися двічі на рік, включаючи щорічні зустрічі уряду РФ з єврокомісарами", - стверджує Лавров.
 
"Все це зруйновано, і повторю - не нами", - додав він.
 
Зараз, за ​​словами глави МЗС РФ, відносини з ЄС мають спорадичний характер і зводяться або до ситуації з поставками вуглеводнів, або до питань зовнішньої політики.
 
Своєю чергою, в ЄС сьогодні заявили, що не бачать сенсу коментувати висловлювання Лаврова.
 
"Головний дипломат ЄС у Москві висловив дуже чітку позицію Євросоюзу з приводу того, як ми бачимо можливість далі розвивати відносини між ЄС і Росією. Важливо, що ми вже отримали на це відповідь... Не треба коментувати кожну окрему заяву глави МЗС Лаврова, в якому б контексті він це не говорив. Що дійсно важливо - це дії і поведінка Росії", - зазначив представник Європейської служби зовнішніх справ Петер Стано.
 
Він додав, що питання відносин з РФ міністри закордонних справ ЄС планують обговорювати на зустрічі 22 лютого.
 
Нагадаємо, минулого тижня Лавров заявив про готовність розірвати відносини з ЄС. "Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але треба бути готовим до цього", - сказав він тоді.
 
В ЄС "взяли до відома" слова Лаврова і констатували, що "стан відносин між ЄС і Росією недобрий".
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияУкраинаЕСДипломатияМИД РФЛавров
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі