RU
 

У Китаї заарештували журналістку з Австралії

Текст: ,  8 лютого 2021, 13:05
0
265
У Китаї заарештували журналістку з Австралії
У Китаї сподіваються, що Австралія не втручатиметься в розгляд цієї справи

Чен Лей працювала ведучою на китайському англомовному телеканалі CGTN. Вона зникла в серпні минулого року.

 
Влада Китаю заарештувала австралійську журналістку китайського походження Чен Лей після шести місяців затримання. Її підозрюють у незаконній передачі державних секретів за кордон. Про це сказав міністр закордонних справ Австралії Меріс Пейн, повідомляє ВВС у понеділок, 8 лютого.
 
 
"Ми очікуємо, що базові стандарти справедливості, чесного судочинства і гуманного поводження будуть дотримуватися відповідно до міжнародних норм", - зазначила Пейн.
 
Раніше уряд Австралії регулярно висловлював заклопотаність з приводу затримання Чен Лей, а співробітники австралійського посольства відвідували її шість разів.
 
Своєю чергою, представник МЗС КНР Ван Веньбінь висловив надію, що Австралія "не втручатиметься в розгляд цієї справи Китаєм".
 
Чен Лей працювала ведучою на китайському англомовному телеканалі CGTN. Її друзі стали турбуватися, коли вона перестала відповідати на повідомлення. Влада КНР повідомила про її затримання 14 серпня.
 
Минулого тижня стало відомо, що влада Великої Британії депортувала трьох китайських шпигунів, які приїхали в країну з візами журналістів. Їхні особи встановила британська розвідка MI5.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: АвстралияКитайспецслужбышпионажжурналистарестаресты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі