RU
 

У Мінську затримали понад 160 учасників акцій протесту

Українська служба DW,  1 лютого 2021, 07:52
0
153
У Мінську затримали понад 160 учасників акцій протесту
Фото: АР
Білоруські силовики в Мінську (архівне фото)

Правозахисники повідомляють про понад 160 затриманих осіб під час акцій протесту в Мінську та в кількох інших містах Білорусі. Раніше повідомлялося також про затримання швейцарської журналістки.

За даними білоруського правозахисного центру "Вясна", в Мінську під час проведених у неділю, 31 січня, акцій протесту затримано понад 160 осіб. Список з прізвищами затриманих постійно оновлюється на сайті центру. Більшість затримань відбулося в Мінську, два затримання - в Гродно, а одне - в Новогрудку (Гродненська область). Деяких затриманих уже відпустили.

Раніше правозахисники повідомляли, що серед затриманих опинилися й швейцарська журналістка Люція Чіркі (Luzia Tschirky), однак потім її відпустили.

Тим часом у ГУВС Мінміськвиконкому повідомили агентству "Інтерфакс", що мінська міліція надасть офіційний коментар дещо згодом.

Нагадаємо, в Білорусі з 9 серпня 2020 року тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, офіційним переможцем яких було оголошено Олександра Лукашенка, який незмінно займає посаду президента країни з 1994 року. Як правило акції протесту відбуваються у вихідні й зазвичай наражаються на жорсткі дії білоруських силовиків. Останнім часом акції протесту змінили формат і відбуваються вони не в центрі, а в різних районах Мінська.

Європейський Союз, США, Великобританія та Канада відмовилися визнавати офіційні результати виборів, вважаючи їх сфальсифікованими, та запровадили санкції проти керівництва Білорусі - Олександра Лукашенка та його оточення.

У Білорусі суд дав протестувальнику п'ять років в'язниці

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Лукашенкопротест
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі