RU
 

В низці країн ЄС протестували проти коронавірусних обмежень

Українська служба DW,  1 лютого 2021, 03:19
0
218
В низці країн ЄС протестували проти коронавірусних обмежень
Фото: twitter.com/World00News
Тисячі австрійців вийшли на вулиці Відня

Акції протесту проти суворих протиепідемічних заходів відбулися в Австрії, Угорщині, Нідерландах і Бельгії. Не обійшлося без затримань.

Одразу в декількох європейських країнах відбулися акції проти суворих протиепідемічних заходів, запроваджених раніше владою цих країн. У неділю, 31 січня, противники обмежень вийшли на вулиці Відня, Будапешта, Амстердама і Брюсселя.

Як повідомляє інформагенція Reuters, у Відні значна частина учасників акції протесту представляла ультраправу Австрійську партію свободи (АПС). Нещодавно керівництво цієї політсили закликало населення вийти на мирну акцію протесту проти коронавірусних обмежень, які в АПС називають "коронабезумством". Дехто з учасників акції у Відні тримав плакати з вимогами відставки канцлера Себастіана Курца. Поліція оцінила кількість учасників у щонайменше 5000 осіб. Правоохоронці, котрі перекрили центральну частину міста, не дали колоні протестувальників пройти кільцевою дорогою. Повідомляється також про кілька затримань учасників акції протесту.

В Австрії з кінця грудня діє третій жорсткий локдаун. Обмеження триватимуть щонайменше до 7 лютого.

У Будапешті на знак протесту відкрилися ресторани

Противники нинішніх обмежень вийшли на вулиці столиці Угорщини. Тут поліція розігнала акцію протесту на одній із центральних площ Будапешта, повідомляє інформагенція AP.

Відзначається, що організатори акції закликали власників пабів і ресторанів повідкривати свої заклади. На цей заклик відгукнулося не менше 100 різних ресторанів і закладів, котрі всупереч забороні й загрозі високих штрафів відкрилися для клієнтів.

Нині в Угорщині діє комендантська година в нічний час. Так само закриті всі старші школи. Ресторани та кафе мають право працювати тільки на виніс.

Сотні затриманих у Брюсселі

Виступали проти коронавірусних обмежень й у Брюсселі. У столиці Бельгії поліція розігнала таку акцію, затримавши не менше 200 осіб. Утім повідомляється, що затриманих звільнять після проведення процедури встановлення особи, передає dpa.

У Брюсселі цього дня спостерігалася значна присутність поліції, а населення закликали триматися подалі від центральної частини міста.

У Нідерландах обійшлося без насильства

Натомість акція протесту в Амстердамі обійшлася без насильства. У поліції повідомили, що заарештували близько 30 учасників акції. Ще близько 600 людей, котрі були причетні до порушень правил дотримання мінімальної соціальної дистанції, відпустили додому. Повідомлень про сутички демонстрантів з поліцією немає.

Останнім часом у Нідерландах акції протесту проти запровадження комендантської години та інших жорстких коронавірусних обмежень переростали в заворушення та сутички з поліцією.

Нинішня комендантська година в Нідерландах стала першим таким заходом з часу Другої світової війни.

Джерело: Українська служба DW

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: протест
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі