RU
 

У Туреччині спустили на воду перший фрегат

Корреспондент.net,  23 січня 2021, 17:00
0
1703
У Туреччині спустили на воду перший фрегат
Фото: Анадолу
Реджеп Тайіп Ердоган взяв участь в церемонії спуску фрегата на воду

Фрегат "Стамбул" класу I став п'ятим військовим судном, спущеним на воду в рамках національної програми будівництва військових суден - MİLGEM.

У Туреччині на одній з оборонних корабелень Стамбула спустили на воду перший фрегат власного виробництва, який отримав назву "Стамбул" (F-515). У церемонії взяв участь президент країни Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє Анадолу в суботу, 23 січня.

"Бути сильним у військовому, економічному і дипломатичному плані для нас не стільки вибір, скільки необхідність", - сказав Ердоган.

За його словами, в 2002 році країна реалізовувала 62 проекти в оборонній промисловості, а сьогодні ця кількість зросла до 700.

"Ми стали країною, яка поряд з власними потребами в наземній і морській техніці задовольняє також потреби дружніх і союзних країн. Ми входимо в число 10 країн, які можуть проектувати, будувати і обслуговувати власні військові кораблі. Ми входимо в число трьох-чотирьох провідних країн з виробництва безпілотників, в тому числі ударних, за нашими безпілотниками з заздрістю стежать у всьому світі", - сказав турецький президент.

Фрегат "Стамбул" класу I став п'ятим військовим судном, спущеним на воду в рамках національної програми будівництва військових суден - MİLGEM. Всього планується будівництво чотирьох фрегатів. Раніше в Туреччині були спущені на воду чотири малих бойових судна (корвета) класу "Ада", проте фрегат "Стамбул" - перше військове судно в своєму класі. Довжина фрегата - 113 метрів, ширина - 14,4 метра, водотоннажність близько трьох тисяч тонн. На відміну від корветів "Ада", фрегат "Стамбул" оснащений системою пуску ракет типу "земля-повітря". Фрегат буде переданий командуванню ВМС Туреччини в 2023 році.

Раніше повідомлялося, що в Туреччині розробили безпілотний вертоліт у співпраці з білоруською інженерною фірмою. Апарат здатний перевозити до 160 кілограмів на відстань до 800-850 кілометрів, на висоті понад 4500 метрів.

Також стало відомо, що Туреччина успішно випробувала нову крилату ракету Atmaca. Вона успішно вразила надводну ціль на відстані більш як 200 кілометрів.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

ТЕГИ: ТурциякорабльфотокораблифлотВМССтамбулЭрдоган
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі