RU
 

МЗС України звернулося до Росії через Навального

Корреспондент.net,  18 січня 2021, 14:53
0
850
МЗС України звернулося до Росії через Навального
Фото: Lifeshot
Запобіжний захід Навальному обирають прямо у відділенні поліції

Україна закликає РФ звільнити всіх політв'язнів, а світове співтовариство - відреагувати на дії влади РФ.

 
МЗС України вимагає від Росії звільнити всіх політичних в'язнів, у тому числі, громадян України. Про це йдеться в коментарі відомства в понеділок, 18 січня, з приводу затримання російського опозиціонера Олексія Навального.
 
 
"Розцінюємо ситуацію навколо Навального як продовження Кремлем ганебної практики наступу на права людини і придушення свободи слова", - йдеться в коментарі.
 
У відомстві підкреслили, що затримання і політично мотивоване переслідування політичних і громадських діячів, представників нацменшин, журналістів, яке системно практикується Кремлем, суперечить міжнародним зобов'язанням РФ і відповідними угодами в галузі прав людини, учасником яких вона є.
 
"Вимагаємо від російської влади негайно звільнити всіх політичних в'язнів, у тому числі, громадян України, які незаконно утримуються російською владою", - йдеться в заяві.
 
Україна також закликає міжнародне співтовариство вжити рішучих заходів для засудження репресивних практик російської влади.
 
Нагадаємо, напередодні Навального затримали в аеропорту Москви під час проходження паспортного контролю. В цей же день були затримані майже 70 прихильників опозиціонера.
 
У ці хвилини суд обирає запобіжний захід Навальному. Процес проходить не в суді, а у відділенні поліції.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияУкраинаМИД УкраиныНавальный
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі