RU
 

Американський бізнесмен засуджений в Ірані до 10 років в'язниці

Корреспондент.net,  18 січня 2021, 10:00
0
152
Американський бізнесмен засуджений в Ірані до 10 років в язниці
Фото: NBC
Шаргі став четвертим американським громадянином іранського походження, взятим під варту в Ірані

Емад Шаргі був викликаний до суду в Тегерані, звинувачений у шпигунстві і без будь-якого розгляду засуджений до тривалого тюремного терміну.

Американський бізнесмен іранського походження Емад Шаргі був звинувачений владою Ірану в шпигунстві і засуджений до 10 років тюремного ув'язнення. Про це в понеділок, 18 січня, повідомила телеканал NBC з посиланням на заяву друга сім'ї Шаргі.

56-річний Шаргі, який має ірано-американське громадянство, за даними джерела телекомпанії, був викликаний 30 квітня в суд у Тегерані, звинувачений в шпигунстві і без будь-якого судового розгляду засуджений до 10 років ув'язнення. Відтоді родина не отримувала від нього жодних звісток.

За даними телекомпанії, Шаргі став четвертим американським громадянином іранського походження, взятим під варту в Ірані. У місцях позбавлення волі в цій країні також перебувають Сіамак Намазі (з 2015 року), його батько Бакер і Морад Тахбаз, активіст екологічного руху, котрий має і британське підданство.

Шаргі народився в Ірані, освіту здобув в США. У 2016 році він разом з дружиною повернувся до Ірану для відновлення зв'язків з батьківщиною, заявили в його родині. У США він працював у сфері виробництва полімерних матеріалів і співпрацював з авіаційною брокерською фірмою в Абу-Дабі. Вперше він би заарештований в Ірані в квітні 2018 році і утримувався під вартою до грудня 2018 року, коли був звільнений під заставу. У грудні 2019 року іранський суд не виявив в діях Шаргі будь-яких порушень закону, але все ж не повернув йому його іранський і американський паспорти.

Телеканал не уточнює, в шпигунстві на користь якої країни або країн звинувачений іранською владою Шаргі.

Також наголошується, що такі дії іранської влади можуть ускладнити здійснення дипломатичних зусиль з боку майбутньої адміністрації обраного президента Джозефа Байдена, який раніше заявив про те, що він "буде відкритий для пом'якшення санкцій щодо Тегерана, якщо цей режим повернеться до дотримання умов ядерної угоди від 2015 року".


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СШАИрансудспецслужбышпионажприговорТегеран
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі