RU
 

Нью-Йорк має намір розірвати контракти з Дональдом Трампом

Українська служба DW,  14 січня 2021, 07:08
0
849
Нью-Йорк має намір розірвати контракти з Дональдом Трампом
Фото: AFP
Дональд Трамп

Міська влада не бажає співпрацювати з компаніями, чий керівник, на її думку, причетний до кримінальної діяльності. Дональда Трампа звинувачують у підбурюванні до штурму Капітолія.

Міська влада Нью-Йорка, після штурму будівлі Конгресу США прихильниками Дональда Трампа, має намір припинити ділові відносини з компаніями Трампа. "У контрактах ясно прописано, що у нас є право розірвати договір, якщо підприємство, керівництво якого-небудь підприємства, має причетність до кримінальної діяльності. Підбурювання до повстання проти уряду США, очевидно, є, кримінальною діяльністю", - заявив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо в інтерв'ю телеканалу MSNBC в середу, 13 січня.

Ділова імперія Трампа спирається на сотні різних контрактів. З Нью-Йорком у президента США є контракти про експлуатацію каруселі, двох льодових ковзанок і майданчиків для гольфу, які щорічно приносять компаніям Трампа близько 17 мільйонів ​​доларів. Дональд Трамп отримав популярність завдяки операціям із нерухомістю в Нью-Йорку. Значна частина ліберального мегаполісу, однак, вже давно негативно відгукується про Трампа.

Влада Нью-Йорка оголосили про перегляд контрактів з Трампом після того, як натовп його прибічників 6 січня штурмував будівлю Капітолія у Вашингтоні. Тоді внаслідок заворушень загинуло п'ятеро людей.

Як повідомлялося, Демократична партія вирішила ініціювати процес імпічменту Трампа, офіційний термін повноважень якого спливає 20 січня. Демократи звинувачують чинного президента США Дональда Трампа в підбурюванні до заколоту. Сам Трамп назвав ці плани демократів "сміховинними".

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet



 

ТЕГИ: СШАНью-ЙоркДональд ТрампштурмКапитолий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі