RU
 

Коронавірус: у китайській провінції Хебей посилюють протиепідемічні заходи

Українська служба DW,  10 січня 2021, 03:26
0
527
Коронавірус: у китайській провінції Хебей посилюють протиепідемічні заходи
У столиці провінції Хебей з 11-мільйонним населенням закрили всі лінії метро

Попри запровадження суворих карантинних заходів, у провінції Хебей зростає число виявлених випадків зараження коронавірусом.

Регіональна влада в китайській провінції Хебей істотно посилила обмежувальні заходи з метою протидії подальшому поширенню коронавірусу. Зранку суботи, 9 січня, у двох мегаполісах регіону - провінційній столиці Шицзячжуан, а також у місті Синтай - оголошено тижневу заборону на вихід з дому, передає інформагенція AFP.

Населення обох міст разом із передмістям - 11 та сім мільйонів відповідно. Ще напередодні влада закрила Шицзячжуан і Синтай на карантин. Крім того, жителям цих міст забороняється виїзд без спеціального дозволу. Було призупинено транспортне сполучення з обома мегаполісами: магістральні автотраси та дороги, що ведуть до мегаполісів, перекрито в обидва боки й припинено залізничне та авіасполучення. Так само призупинено навчання у школах в обох містах, а влада міста проводить кампанію масового тестування населення на наявність коронавірусу.

Останнім часом у Китаї різко зросло число зафіксованих випадків зараження коронавірусом, більшість яких виявили у провінції Хебей. Хоч нинішні щоденні показники кількості інфікованих у Китаї далеко не такі високі, як, приміром, у Європі, влада б'є на сполох, особливо на тлі наближення китайського Нового року, що відзначатиметься у лютому. У цей час сотні мільйонів китайців подорожують країною.

Крім того, занепокоєння чиновників викликало виявлення нових варіантів коронавірусу в країні, зокрема тих, що нині стрімко поширюються в ПАР і Великобританії.

Нагадаємо, стрімке поширення коронавірусу SARS-CoV-2, зараження яким може призвести до розвитку небезпечного захворювання COVID-19, було вперше виявлено у грудні 2019 року в китайському місті Ухань. Вже навесні 2020 року Китаю вдалося завдяки жорстким карантинним заходам обмежити поширення інфекції у відносно стислий термін.

Влада Китаю не пускає експертів ВООЗ у країну

Джерело: Українська служба DW

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
У МОЗ пояснили, чи сформувався в Україні "колективний" імунітет до COVID-19
Коронавірус в Україні: Омікрон витіснив Дельту й Альфу
Японія припинила оплачувати хворим лікування від COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: Китайкарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі