RU
 

Тих людей, які штурмували Капітолій, звільняють з роботи

Корреспондент.net,  8 січня 2021, 22:29
0
2500
Тих людей, які штурмували Капітолій, звільняють з роботи
Фото: Telegram/Mash
Деякі учасники штурму самі викладали фото в соцмережі

Роботу через участь у штурмі Капітолію втратили як мінімум три людини. Їх впізнали на фото і відео з місця подій. Також серед затриманих є російськомовні.

 

Деякі американці, упізнані при штурмі Капітолію 6 січня, позбулися роботи. Так, безробітними тепер є співробітник маркетингової компанії Navistar, юрист компанії Goosehead Insurance, співробітник коледжу в Пенсільванії, пише Європейська правда.
 
Керівництво Navistar заявило, що звільнило свого співробітника, якого побачили на знімках всередині Капітолію. Чоловік був з бейджом компанії.
 
"Хоча ми підтримуємо право наших співробітників на мирне і законне вираження поглядів, будь-хто, який створює загрозу для безпеки і здоров'я інших, не може залишатися співробітником нашої компанії", - йдеться в заяві.
 
Втратив роботу юрист у техаській компанії Goosehead Insurance Пол Девіс. Його впізнали на відео. Чоловік, однак, не погодився з рішенням про звільнення, заявивши, що він протестував мирно і проникнути в будівлю не намагався.
 
Залишився без робочого місця в коледжі Сен Вінсен в Пенсільванії, де пропрацював 21 рік, Рік Сакконі. Він сам опублікував на своїй сторінці в соцмережі фото і відео з місця подій. Він пояснив ЗМІ, що вирішив піти, щоб уникнути скандалу навколо коледжу.
 
Тим часом, за інформацією видання The Washington Post, серед "штурмовиків" були російськомовні. Так, одному із затриманих під час заворушень в суді потрібен перекладач з російської мови.
 
Він, відзначає видання, на судовому засіданні заперечував свою причетність до штурму державної будівлі.
 
"Я не знаю, про яке незаконне вторгнення ви говорите", - наводить слова російськомовного затриманого The Washington Post.
 
Також стало відомо, що більшість обвинувачених приїхали 6 січня в Вашингтон на мітинг на підтримку Дональда Трампа з штатів Орегона, Флориди, Вайомінгу, Коннектикуту, Пенсільванії, Меріленда і Вірджинії.
 
Під час заворушень загинули п'ятеро людей.
 
Нагадаємо, що ФБР просить американців допомогти ідентифікувати нападників на Капітолій. Фотографії та відеозаписи подій, а також будь-яка корисна слідству інформація приймаються на спеціальну адресу.
 
Пізніше стало відомо, що чинний президент США Дональд Трамп засудив штурм Капітолію. Американський лідер записав відеозвернення, в якому, зокрема, пригрозив учасникам заворушень у Вашингтоні.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Вибори у США
Байден буде менше приділяти уваги Україні - Politico
Трамп пообіцяв залучити армію до вислання нелегалів із США
Байден відповів Трампу, щодо дебатів
Байден і Трамп мають однакові рейтинги - опитування
Microsoft заявила по спроби РФ вплинути на вибори у США
СПЕЦТЕМА: Вибори у США
ТЕГИ: СШАработапротестыувольнениеКапитолий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі