RU
 

Меркель заявила, що найважчі місяці пандемії ще попереду

Русская служба DW,  8 січня 2021, 02:57
0
491
Меркель заявила, що найважчі місяці пандемії ще попереду
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

У Німеччині за останню добу виявлено понад 26,3 тисячі випадків коронавірусу, понад тисячу громадян померли від ускладнень зараження.

 
Пандемія коронавірусу триватиме ще не менше кількох місяців, вважає канцлер Німеччини Ангела Меркель.
 
"Звичайно, найважчі місяці пандемії - це можна, думаю, передбачити, - ще попереду", - заявила Меркель на нараді земельної групи Християнсько-соціального Союзу (ХСС) в бундестазі у Берліні в четвер, 7 січня.
 
Разом із тим канцлер зазначила, що, завдяки появі вакцини від коронавірусу, нелегкий час буде "супроводжуватися проблиском надії". Після пандемії "дуже складним завданням" стане створення рівноцінних умов життя для всіх громадян, й у зв'язку із цим важливо буде не допустити розколу в суспільстві, вважає глава німецького уряду.
 
Локдаун у Німеччині посилено і продовжено
 
У Німеччині за останню добу виявлено понад 26,3 тисячі випадків зараження коронавірусом, підтверджено 1070 смертей серед хворих на COVID-19. З моменту проникнення інфекції у країну вірус SARS-CoV-2 виявлено у 1 835 038 осіб, 37 607 інфікованих померли, близько 1,5 мільйона одужали.
 
У листопаді у ФРН було введено другий за рахунком жорсткий локдаун. 5 січня на засіданні представників німецьких федеральних земель та уряду було прийнято рішення про продовження і посилення обмежень. Зокрема, в містах, де за сім днів буде виявлено понад 200 нових випадків зараження на 100 тисяч осіб, жителям буде заборонено без поважної причини їхати з дому на відстань далі 15 км.
 
Крім того, залишаються закритими непродовольчі магазини, перукарні, спортивні, розважальні та інші установи, школи перейшли на дистанційне навчання, не працюють дитячі садки.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Коронавірус
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
У МОЗ пояснили, чи сформувався в Україні "колективний" імунітет до COVID-19
Коронавірус в Україні: Омікрон витіснив Дельту й Альфу
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: ГерманияМеркельпандемиязаражение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі