RU
 

Індія дозволила використання двох вакцин від коронавірусу

Українська служба DW,  3 січня 2021, 10:48
0
360
Індія дозволила використання двох вакцин від коронавірусу
Фото: Reuters
Графіті на тему вакцинації від коронавірусу в Калькутті

Йдеться про вакцину компанії AstraZeneca, а також про препарат індійської компанії Bharat Biotech. Очільник індійського регулятора запевнив у безпечності вакцин.

Влада Індії у неділю, 3 січня, дозволила екстрене застосування двох вакцини від коронавірусу. Йдеться про вакцину компанії AstraZeneca, розроблену спільно з Оксфордським університетом, а також про препарат індійської компанії Bharat Biotech. Вакцини дозволені для "обмеженого використання", зазначило індійське відомство з лікарських засобів.

Його очільник запевнив, що ці вакцини "безпечні на 100 відсотків". Такі побічні ефекти, як незначна температура, біль та алергія, "є звичними для кожної вакцини", додав він, повідомляє агентство новин AFP.

В Індії 96 тисяч медпрацівників вже пройшли навчання з вакцинації. Наданий дозвіл на використання засобів проти коронавірусу знаменує початок однієї з найбільших кампаній з вакцинації у світі.

Всього в Індії проживає близько 1,3 мільярда людей. Країна посідає після США друге місце у світі за кількістю заражень коронавірусом - загалом зафіксовано понад 10,3 мільйона випадків інфікування, померли майже 150 тисяч людей, у яких підтвердили зараження.

Тим часом Інститут сироватки Індії (Serum Institute of India), що є найбільшим у світі виробником вакцин, заявив, що вже виробляє від 50 до 60 мільйонів доз вакцини AstraZeneca на місяць. Виконавчий директор цього інституту зазначив, що вакцина буде "готова до використання найближчими тижнями".

Джерело: Українська служба DW

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: вакцина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі