RU
 

Уряд Швеції просить повноважень для запровадження локдауну

Українська служба DW,  29 грудня 2020, 08:36
0
292
Уряд Швеції просить повноважень для запровадження локдауну
Фото: Reuters
У Стокгольмі досі працюють ринки, магазини та кафе

Відповідно до чинного законодавства Швеції, уряд не має права вживати заходів, які призводять до обмеження суспільного життя. Нині ці повноваження має тільки шведський парламент.

Уряд Швеції в рамках боротьби з епідемією коронавірусу в країні має намір отримати повноваження, які дозволять йому запровадити широкі карантинні обмеження і штрафи за їх недотримання. Міністерка охорони здоров'я Швеції Лєна Ґалленгрен у понеділок, 28 грудня, заявила, що уряд хоче отримати право на запровадження обмежень роботи громадського транспорту, закриття магазинів, торговельних центрів, інших закладів та установ і встановлення максимально дозволеної кількості учасників для зборів у громадських місцях. Також уряд хоче отримати можливість впроваджувати штрафи за порушення карантинних обмежень. Міністерка також зазначила, що уряд розраховує отримати ці повноваження від парламенту до 10 січня.

Відповідно до чинного законодавства Швеції уряд не має повноважень на вжиття заходів, які призводять до обмеження суспільного життя. Це може зробити тільки парламент, від якого й очікують ухвалення нових законів, які розширять повноваження уряду і допоможуть обмежити поширення коронавірусу в країні.

Як повідомлялось, до цього часу Швеція дотримувалася власної стратегії боротьби з коронавірусом, але через високі показники з кількості заражень і смертей, у порівнянні з іншими країнами, король Швеції Карл XVI Густав оголосив цю стратегію "невдалою".

До Різдва Швеція з населенням у 10,3 мільйона осіб підійшла з показниками у майже 400 тисяч інфікованих і понад 8 тисячами летальних випадків.

Нагадаємо, у часи пандемії COVID-19 до Швеції була прикута особлива увага, оскільки влада країни здійснює відмінну від інших європейських країн політику - уряд у Стокгольмі відхиляв локдаун як засіб протидії поширенню коронавірусу. Нині у країні діють "м'які" протиепідемічні правила, які переважно носять рекомендаційний характер.

Швеція вводить жорсткий карантин

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: Швецияпандемиякарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі