RU
 

Трамп помилував колишнього главу штабу Манафорта й екс-радника Стоуна

Корреспондент.net,  24 грудня 2020, 06:33
0
238
Трамп помилував колишнього главу штабу Манафорта й екс-радника Стоуна
Президент США Дональд Трамп

Їх засудили за дачу неправдивих свідчень у рамках розслідування спецпрокурора Мюллера. Всього помилування отримали 26 осіб.

Президент США Дональд Трамп помилував колишнього главу свого передвиборного штабу Пола Манафорта і екс-радника Роджера Стоуна. Про це в середу, 23 грудня, повідомила прес-служба Білого дому.

"У результаті кричущого зловживання з боку прокуратури Манафорт пережив роки несправедливого поводження і став однією з найяскравіших жертв, як з'ясувалося, найбільшого полювання на відьом в американській історії", - йдеться в тексті.

Манафорт і Стоун були засуджені в рамках розслідування про втручання Росії у вибори в США в 2016 році. Всього до списку увійшли 26 громадян, серед них виявився і девелопер Чарльз Кушнер - батько чоловіка Іванки Трамп Джареда Кушнера. Ще трьом американцям частково або повністю пом'якшили вироки.

Відомо, що Манафорт очолював передвиборний штаб Трампа з червня по серпень 2016 року. У серпні 2018-го суд присяжних визнав його винним в порушенні податкового і банківського законодавства та приховуванні зарубіжних рахунків в банках. Проти Манафорта також були висунуті звинувачення в лобіюванні інтересів колишнього президента України Віктора Януковича, ухиленні від сплати податків, відмиванні грошей, змові проти США.

У в'язниці Манафорт провів майже два роки. У травні його перевели під домашній арешт у зв'язку з пандемією коронавірусу. Вийти з в'язниці Манафорт мав у листопаді 2024 року.

Стоуна в лютому 2020-го засудили до трьох років і чотирьох місяців в'язниці за звинуваченнями в дачі неправдивих свідчень, перешкоджанні правосуддю і спробі чинити тиск на свідків. Обвинувачення заявляло, що Стоун мав намір отримати у сайту WikiLeaks компрометуючу інформацію про демократів, щоб допомогти Трампу в передвиборній кампанії. Стоун назвав звинувачення політично мотивованими.

Раніше чинний президент США Дональд Трамп помилував 15 осіб, зокрема фігурантів справи про можливе втручання Росії в американські вибори в 2016 році, і частково або повністю пом'якшив вироки ще п'ятьом громадянам.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СШАТрамппомилованиеДональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі