RU
 

У Молдові прем'єр оголосив про відставку уряду

Корреспондент.net,  23 грудня 2020, 12:45
0
313
У Молдові прем єр оголосив про відставку уряду
Фото: Правительство Молдовы
Іон Кіку готовий піти у відставку

Пропонувати кандидатуру нового прем'єра буде Майя Санду, яка вступить на посаду президента після інавгурації 24 грудня.

Прем'єр-міністр Молдови Іон Кіку виступив з пропозицією про відставку уряду. Про це повідомляє Newsmaker в середу, 23 грудня.

Він зазначив, що головною метою керівництва країни зараз є розпуск парламенту. І одним зі способів це зробити є відставка уряду.

"У цих умовах ми сьогодні обговорили, і я запропонував мою відставку і відставку уряду", - сказав Кіку, кабінет якого був сформований в листопаді 2019 року.

Тепер Кабмін буде тимчасово виконувати обов'язки до призначення нового уряду. Пропонувати кандидатуру нового прем'єра буде новий президент Майя Санду, яка вступить на посаду після інавгурації 24 грудня.

У разі, якщо в парламенті Молдови з'явиться офіційно оформлена парламентська більшість, кандидата в прем'єри запропонує вона. Відповідно до рішення Конституційного суду від 2016 року, президент може відмовитися призначити кандидата, запропонованого парламентською більшістю, але якщо більшість запропонує ту ж кандидатуру вдруге, президент зобов'язаний підписати указ про призначення.

Раніше в грудні парламент Молдови схвалив низку резонансних законопроектів, зокрема - про позбавлення президента контролю над Службою інформації та безпеки і про надання офіційного статусу російській мові і повернення дозволу на трансляцію російських програм.

Зараз у парламенті Молдови мають більшість Партія соціалістів чинного президента Ігоря Додона і партія Шор.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Молдовапремьер-министротставкаправительствопарламент
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі