RU
 

МЗС Туреччини відреагувало на санкції Вашингтона

Корреспондент.net,  15 грудня 2020, 00:23
0
552
МЗС Туреччини відреагувало на санкції Вашингтона
Фото: Рixabay
Анкара засудила і відкинула оголошене рішення США

Дії Вашингтона в Анкарі назвали несправедливими і закликали переглянути рішення щодо санкцій.

 
Туреччина зробить всі необхідні кроки проти рішення США ввести санкції проти неї через купівлю російських С-400. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ республіки, опублікованій прес-службою відомства в понеділок, 14 грудня.
 
"Ми засуджуємо і відкидаємо оголошене сьогодні рішення США у зв'язку з поставками систем ППО С-400, яке включає односторонні санкції проти Туреччини", - зазначено в повідомленні.
 
Як заявили в Анкарі, Туреччина неодноразово пропонувала вирішити це питання "на об'єктивній і реалістичній основі, дистанціювавшись від політичних упереджень".
 
Однак у Вашингтоні не погодилися з такою пропозицією і вдалися до односторонніх обмежувальних заходів, йдеться в комюніке.
 
"Туреччина також не утримуватиметься від вжиття заходів, які вона вважатиме за потрібне для забезпечення власної національної безпеки. Ми запрошуємо США переглянути оголошене сьогодні несправедливе рішення щодо санкцій", - резюмували в турецькому МЗС.
 
Нагадаємо, США ввели санкції проти Туреччини через купівлю російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Держсекретар США Майкл Помпео заявив, що Штати не допустять великих угод із російським сектором оборони і розвідки.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАТурцияМИДсанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі