RU
 

В ЄС поліції можуть надати доступ до закодованих даних

Українська служба DW,  10 грудня 2020, 07:33
0
108
В ЄС поліції можуть надати доступ до закодованих даних
Фото: DW
Квіти у Ніцці, де було скоєно терористичний напад

Європі потрібний кращий захист від екстремістів, переконані у Єврокомісії. Виконавчий орган ЄС оприлюднив план боротьби з тероризмом.

Задля захисту від нападів з боку екстремістів Європейська Комісія (ЄК) пропонує покращити контроль на зовнішніх кордонах Євросоюзу, йдеться в плані ЄК боротьби з тероризмом, оприлюдненому у середу, 9 грудня.

Цей документ також передбачає більш тісну співпрацю поліції держав ЄС та розширення мандату Європолу. Метою нововведень є більш ефективне виявлення ймовірних зловмисників при спробі перетнути кордони ЄС. Насамперед йдеться про ісламістів, які намагаються повернутися до ЄС з території Сирії або отримати в ЄС статус біженця, інформує dpa.

Також ЄК допускає можливість надання поліції доступу до закодованих даних користувачів у випадках, коли мова йде про боротьбу з тероризмом. Брюссель має намір спільно з країнами-членами ЄС розробити рішення, яке створить правові рамки для такого кроку.

Відповідь на хвилю терактів в ЄС

Після нещодавніх терактів у Відні, Ніцці та Дрездені тема боротьби з тероризмом стала однією з ключових в політичному порядку денному Євросоюзу. Представлений Єврокомісією план боротьби з тероризмом відображає заходи, які ЄС має намір ухвалити в цій сфері в найближчі роки. Серед іншого передбачається проведення більш інтенсивних наукових досліджень, а також зусилля для соціальної інтеграції, зокрема радикалізованих колишніх в'язнів. Іншими превентивними заходами повинні стати всебічний обмін інформацією про воєнізованих прихильників ісламістів за кордоном (Foreign Terrorist Fighters), а також посилена охорона громадських місць.

"Всі нещодавні теракти сталися в громадських місцях або установах, що мають символічне значення", - вказується в плані Єврокомісії. Захист таких критичних об'єктів інфраструктури, як лікарні, транспортні вузли або енергетичні станції, згідно з документом, також повинен бути посилений.

У Швейцарії жінка напала з ножем на двох осіб

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: контрольЄвропейський Союзтероризм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі