RU
 

В Ірані повідомили про затримання причетних до вбивства Фахрізаде

Корреспондент.net,  9 грудня 2020, 10:32
0
233
В Ірані повідомили про затримання причетних до вбивства Фахрізаде
Місце вбивства Мохсена Фахрізаде

У вбивстві "зіграв свою роль" Ізраїль. Також в ньому могли взяти участь "американські або інші спецслужби", стверджує Хосейн Амір Абдоллахіан.

Правоохоронці Ірану затримали кількох людей за підозрою в причетності до вбивства фізика-ядерника Мохсена Фахрізаде. Про це сказав помічник голови парламенту країни з міжнародних справ Хосейн Амір Абдоллахіан в інтерв'ю телеканалу Al-Alam у вівторок, 8 грудня.

"Особи, які брали участь у виконанні цього вбивства, частину з яких встановили і затримали наші служби безпеки, не уникнуть правосуддя", - сказав він.

Абдоллахіан не повідомив жодних подробиць про затриманих, зазначивши, що цю інформацію можуть розкрити служби безпеки. При цьому він вказав, що у вбивстві "зіграв свою роль" Ізраїль. Крім того, за словами помічника глави іранського парламенту, в ньому могли взяти участь "американські або інші спецслужби".

Абдоллахіан наголосив, що "сіоністи не могли скоїти вбивство мученика Фахрізаде самотужки і без співпраці з іншими органами".

Як відомо, Мохсен Фахрізаде керував центром досліджень при міністерстві оборони країни. ЗМІ називали його "батьком іранської бомби". Замах на нього стався 27 листопада в районі міста Дамовенд (провінція Тегеран).

Вчений був розстріляний з припаркованого автомобіля. Він помер у лікарні.

В Ірані заявили про змову трьох країн з метою вбивства Фахрізаде і пообіцяли помститися.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СШАИранЯдерная программа ИранаубийстваИзраильубийствоученый
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі