RU
 

Помпео заявив про фальсифікації на виборах у Венесуелі

Корреспондент.net,  7 грудня 2020, 03:32
0
247
Помпео заявив про фальсифікації на виборах у Венесуелі
Фото: wlrn.org
Держсекретар США Майкл Помпео

Венесуельці обирали 227 депутатів Національної асамблеї з 14 тисяч кандидатів від 107 політичних сил.

 
Результати парламентських виборів у Венесуелі не будуть відображати волю народу, оскільки під час голосування були допущені фальсифікації. Про це в неділю, 6 грудня, заявив глава Держдепу Майкл Помпео у Twitter.
 
"Фальсифікації на виборах у Венесуелі вже відбулися. Результати, оголошені нелегітимним режимом Мадуро, не будуть відображати волю народу Венесуели. Те, що відбувається сьогодні, - це підтасовка і фальсифікація, а не вибори", - написав держсекретар США.
 
 
Нагадаємо, у Венесуелі відбулися вибори в Національну асамблею. Венесуельці обирали 227 парламентаріїв із 14 тисяч кандидатів від 107 політичних сил.
 
Як повідомляв президент республіки Ніколас Мадуро у свій день народження 23 листопада, явка громадян на парламентських виборах в республіці стала б найкращим подарунком йому.
 

Наприкінці січня 2019 року в Венесуелі розпочалися масові протести проти чинного президента Ніколаса Мадуро. На тлі заворушень лідер опозиційного парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.
 
Як легітимного главу держави Гуайдо визнали США, учасники Групи Ліми (за винятком Мексики), Організація американських держав і більшість країн Євросоюзу. На підтримку Мадуро висловилися Росія, Білорусь, Болівія, Іран, Китай, Куба, Нікарагуа, Сирія і Туреччина.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАВенесуэлаМадуро
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі