RU
 

В Австрії екс-міністр фінансів отримав 8 років в'язниці за корупцію

Корреспондент.net,  4 грудня 2020, 18:12
0
188
В Австрії екс-міністр фінансів отримав 8 років в язниці за корупцію
Фото: dpa
Карл-Хайнц Ґрассер керував Міністерством фінансів з 2000 по 2007 рік

Карла-Хайнца Ґрассера визнали винним у зловживанні владою та участі в хабарництві.

 
Віденський регіональний суд засудив колишнього міністра фінансів Австрії Карла-Хайнца Ґрассера до 8 років в'язниці за підсумками великого корупційного процесу. Про це повідомляє Spiegel у п'ятницю, 4 грудня.
 
 
 
Ґрассера визнали винним у зловживанні владою та участі в хабарництві. Вердикт ухвалили на підставі заяв сотень свідків і телефонного прослуховування. До суду потрапив запис розмови, на якому один з відповідачів питав, як йому правдоподібно пояснити прокурору появу сотень тисяч євро в нього на рахунку.
 
У цілому в цій справі звинувачення пред'явили 14 підозрюваним. Один з них визнав, що передавав внутрішню інформацію, яка дозволила консорціуму купити 60 тисяч державних квартир за 961 млн євро. Через три роки консорціум оцінив квартири приблизно у два рази дорожче.
 
Рішення про продаж квартир, за версією обвинувачення, прийняв Ґрассер, а його спільники отримали хабара на 9,6 млн євро. Адвокат колишнього міністра фінансів сказав, що він збирається подати апеляцію.
 
Ґрассер керував австрійським Міністерством фінансів з 2000 по 2007 рік. Суд почався в грудні 2017 року, а навесні 2020-го був припинений через пандемію COVID-19.
 
Раніше на цьому тижні в Словаччині правоохоронці затримали бізнесмена Ярослава Гашчака - другого в списку найбагатших осіб країни. Йому пред'явлені звинувачення в корупції і відмиванні нелегальних доходів у зв'язку зі "справою Горілла".
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: коррупциясудАвстрияминистрборьба с коррупциейприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі