RU
 

NYT: в Ірані ліквідували одного з ватажків "Аль-Каїди"

Корреспондент.net,  14 листопада 2020, 06:36
0
297
NYT: в Ірані ліквідували одного з ватажків  Аль-Каїди
Фото: NYT
Один з ватажків угруповання "Аль-Каїда" Абдулла Ахмед Абдулла

Абдуллу Ахмеда Абдуллу підозрювали в організації терактів в американських посольствах у Кенії і Танзанії.

 
У Тегерані був ліквідований один з лідерів терористичної організації "Аль-Каїда" Абдулла Ахмед Абдулла. Про це в п'ятницю, 13 листопада, повідомила газета The New York Times з посиланням на джерела в спецслужбах Сполучених Штатів.
 
За даними джерел видання, бойовик Абдулла Ахмед Абдулла був знищений ще три місяці тому. Він був причетний до атак на посольства США в Африці у 1998 році.
 
Зазначається, що двоє невідомих розстріляли Абдуллу на вулиці 7 серпня - в річницю вибухів біля посольств США в Танзанії і Кенії. Він був убитий разом з дочкою Міріам - вдовою сина Усами бен Ладена.
 
За словами джерел, напад було скоєно співробітниками ізраїльських спецслужб з ініціативи Вашингтона.
 
Офіційного підтвердження цих даних немає.
 
Як стверджують джерела видання, Абдулла перебував в Ірані з 2003 року і проживав в столиці цієї країни з 2015 року. Місцеві ЗМІ влітку впізнали його як професора історії з Лівану Хабіба Дауда. ФБР включило його до списку найбільш небезпечних терористів, оголошених у розшук, і призначило нагороду в 10 млн доларів за інформацію, яка допоможе його впіймати.
 
Теракти біля посольств США в Кенії і Танзанії були проведені в 1998 році. Їх жертвами стали 224 людини, серед них 12 американських громадян.
 
Раніше сили безпеки Афганістану ліквідували одного з ватажків терористичного угрупування "Аль-Каїда" Абу Мухсіна аль-Масрі, який фігурує в списку найбільш розшукуваних терористів Федерального бюро розслідувань (ФБР) США.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ТерроризмИранАль-КаидатеррористыубийствоТегеран
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі