RU
 

На Синаї впав вертоліт миротворців, загинули семеро осіб

Українська служба DW,  13 листопада 2020, 07:32
0
290
На Синаї впав вертоліт миротворців, загинули семеро осіб
Гвинтокрил "Чорний яструб" (архівне фото)

Серед загиблих миротворці з трьох країн - США, Франції та Чехії. Причини катастрофи наразі невідомі.

На Синайському півострові у четвер, 12 листопада, зазнав катастрофи вертоліт миротворчої місії MFO, повідомляє агенція AFP. Внаслідок катастрофи загинули семеро осіб, серед них п'ятеро громадян США, один громадянин Чехії і один громадянин Франції.

Причини катастрофи наразі невідомі. Штаб миротворчого контингенту в Ізраїлі підтвердив факт аварії, але від додаткових коментарів там відмовилися.

Своєю чергою, агенція AP із посиланням на офіційного представника Єгипту, повідомляє, що вертоліт миротворців UH-60 Black Hawk виконував розвідувальну місію, коли впав недалеко від острова Тиран. Також джерело вважає, що аварія, з високою долею ймовірності, була викликана технічною несправністю.

Миротворча місія Multinational Force and Observers (MFO) була заснована за участі ізраїльської влади в 1979 році після підписання мирного договору Ізраїлю з Єгиптом. Миротворцям і спостерігачам з цієї місії доручено спостерігати за виконанням сторонами умов договору. З ООН ця місія не пов'язана.

На Синаї, що належить Єгипту, на даний час діють кілька озброєних угруповань, у тому числі бійці терористичного угруповання "Ісламська держава".

У США впав військовий вертоліт, двоє загиблих - ЗМІ

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: МиротворцывертолеткатастрофаСинай
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі