RU
 

Німеччина не визнала результатів виборів у Білорусі

Корреспондент.net,  5 листопада 2020, 11:13
0
134
Німеччина не визнала результатів виборів у Білорусі
Бундестаг прийняв резолюцію щодо виборів у Білорусі

У резолюції парламенту Німеччини говориться, що Лукашенко сфальсифікував результати виборів у країні.

 
Бундестаг прийняв резолюцію про невизнання президентських виборів у Білорусі. Відповідний документ опублікований на його сайті.
 
У резолюції під назвою Білорусь - звільнити політичних в'язнів, дозволити провести нові вільні і чесні вибори, зміцнити громадянське суспільство й ініціювати конституційну реформу йдеться, що 9 серпня "голосування не було справедливим і чесним".
 
Німецькі парламентарії стверджують, що президент Республіки Олександр Лукашенко здобув перемогу шляхом "масових фальсифікацій" і за допомогою "лояльної виборчої комісії". Попередньо він зачистив виборче поле, "заарештувавши своїх конкурентів". Усе це позбавляє його легітимності, говориться в резолюції.
 
Крім того, бундестаг засудив силове придушення мирних протестів у Білорусі, насильство проти демонстрантів, застосування до них спецзасобів і арешти лідерів білоруської опозиції.
 
Резолюцію підтримали правлячий блок ХДС / ХСС, фракції СДПН (Соціал-демократична партія Німеччини), Союз 90 / Зелені, ВДП (Вільна демократична партія). Фракція АДН (Альтернатива для Німеччини) проголосувала проти, фракція Ліві утрималася.
 
 
 
Напередодні ЗМІ повідомляли, що посли країн Євросоюзу погодили введення санкцій проти Олександра Лукашенка. У пакет санкцій входять замороження активів, а також заборона на отримання віз у країни Євросоюзу.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: БеларусьГерманияБундестаг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі