RU
 

Угорщина агітує на американських виборах - ЗМІ

Корреспондент.net,  28 жовтня 2020, 01:23
0
937
Угорщина агітує на американських виборах - ЗМІ
Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Раніше в МЗС України заявили про втручання Будапешта в місцеві вибори - у день голосування він відкрито агітував за одну з українських партій.

 
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на зустрічі з послом США Девідом Корнстайном, який завершує свою роботу в Будапешті, заявив, що буде радий перемозі Дональда Трампа на президентських виборах. Про це у вівторок, 27 жовтня, повідомило видання Hirado.hu.
 
Відзначається, що Орбан вважає Трампа лідером, який "врятував консервативну Америку і увійшов до числа найбільших американських президентів" та з приходом якого Угорщина відчула відкритість, чесність і дружній підхід з боку Сполучених Штатів.
 
Також, за його словами, раніше він не сподівався на таке широке співробітництво між двома країнами в дипломатичних і зовнішньополітичних питаннях. Тепер же Сполучені Штати і Угорщина діють на міжнародній арені, як друзі.
 
Також угорський прем'єр привітав Емі Коні Барретт із призначенням на посаду судді Верховного суду США (її обрання принесло Трампу партійну перемогу всього за тиждень до виборів - ред.).
 
Нагадаємо, раніше в МЗС України заявили про втручання Будапешта в місцеві вибори - у день голосування міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відкрито агітував за партію Товариство угорської культури Закарпаття.
 
У зв'язку із цим Київ заборонив в'їзд двом угорським високопоставленим офіційним особам, що Сійярто назвав "жалюгідним і безглуздим" рішенням.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Президентская гонка в СШАСШАВенгрияМИД УкраиныагитацияТрампВиктор Орбан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі