RU
 

Заспокійливі. Крайня зустріч Трампа і БайденаСюжет

Корреспондент.net,  23 жовтня 2020, 19:49
0
552
Заспокійливі. Крайня зустріч Трампа і Байдена
Другі дебати Трампа і Байдена

У США 22 жовтня відбувся останній раунд дебатів Дональда Трампа і Джо Байдена, у порівнянні з попереднім разом усе пройшло більш-менш гідно.

 
Вони менше лаялися і не обзивалися. У такий результат других дебатів між Дональдом Трампом і Джо Байденом навряд чи хтось міг повірити. Особливо після феєрії із взаємними образами, яку обидва влаштували на першій зустрічі.
 
Дебати 22 жовтня пройшли в традиційному форматі: півтори години були розбиті на шість тематичних сегментів тривалістю 15 хвилин кожен. Місцем проведення дебатів став Університет Белмонта в Нешвіллі, ведучою була журналістка NBC Крістен Велькер.
 
Корреспондент.net розбирався, як останні дебати вплинуть на передвиборні перегони в США.
 
 
Вимкнений мікрофон
 
Кандидати не лаялися, у першу чергу, тому, що в новому раунді дебатів уперше використовувалася функція відключення мікрофона. Така опція була передбачена після першої зустрічі Трампа і Байдена, під час якої вони постійно перебивали один одного. Тепер ведуча Крістен Велькер могла відключати мікрофон одного з кандидатів, який заважав виступу іншого.
 
І це дійсно виявилося корисним: хоча ця лампочка кнопки не використовувалася часто, вона була ефективним засобом стримування як для Трампа, так і для Байдена, які, усвідомлюючи, що їх можуть відключити, набагато менше перебивали один одного.
 
 
Україна і Росія
 
Не обійшлося на дебатах американських президентів і без згадки про Україну.
 
"Коли він (Байден) продавав Україні подушки і ковдри, я продавав їм протитанкову зброю", - заявив Трамп.
 
Він додав, що переконав країни НАТО збільшити витрати на оборону, щоб посилити безпеку через російську загрозу.
 
Також, за словами президента, на комп'ютері сина Байдена, який працював на українську компанію Burisma під час віце-президентства Джо Байдена, нібито знайшли листи, які показують його в непривабливому світлі.
 
Кандидат від демократів відповів, що не отримав ані цента від України.
 
 
 
Що стосується Росії, то Трамп заявив, що Байден отримав 3,5 мільйони доларів від Кремля, тому що був у добрих взаєминах з дружиною мера Москви.
 
Байден у відповідь заявив, що друг Трампа Руді Джуліані - маріонетка Путіна, а Москва дуже багато платить Трампу, як і Пекін.
 
 
Інші теми
 
Кандидати обговорили і питання коронавірусу. Трамп заявив, що вже в найближчі тижні епідемія в США піде на спад і що буде готова вакцина. Байден поклав на президента відповідальність за високу смертність в країні, заявивши, що просте носіння масок могло б врятувати 100 тисяч життів американців. Трамп, до речі, прийшов на дебати без маски.
 
Аналітики відзначили, що дебати пройшли на хорошому рівні - на відміну від минулих, які багато хто називав найгіршими в історії. Телеглядачі назвали переможцем дебатів Байдена. Як показало експрес-опитування CNN, 53% вважають, що Байден був кращим на минулому заході, проти 39%, яким більше сподобався Трамп. При цьому майже три чверті (73%) визнали критику Байдена на адресу президента правдивою в той час, як в обґрунтованість звинувачень Трампа на адресу свого суперника повірили лише 50% тих, хто подивилися дебати.
 
 
Усе вже вирішено?
 
Опитування показують, що більшість американців уже вирішили - а більше 45 мільйонів уже навіть проголосували поштою.
 
Віце-президент Пенсі уже проголосував // EPA
 
Тому шанс на те, що останні дебати матимуть значний вплив на президентські перегони, - незначний.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: Президентская гонка в СШАУкраина-РоссияпрезидентДональд ТрампДжо Байден
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі