RU
 

У Таїланді скасували надзвичайний стан

Корреспондент.net,  22 жовтня 2020, 09:42
0
136
У Таїланді скасували надзвичайний стан
Активісти в Бангкока щодня проводять численні маніфестації

Введені надзвичайні заходи так і не змогли зупинити хвилю масових антиурядових протестів у країні.

Влада Таїланду скасувала надзвичайний стан в країні, введений 15 жовтня на тлі масових протестів. Надзвичайні заходи припинили діяти в четвер, 22 жовтня, о 12:00 за місцевим часом, повідомило видання Le Figaro.

Прем'єр-міністр Прают Чан-О-Ча оголосив в середу ввечері в зверненні до народу, що він готується скасувати указ про надзвичайний стан.

"Я роблю перший крок до розрядки ситуації", - сказав він, закликаючи протестувальників вирішити свої розбіжності через парламент, який збирається на позачергову сесію з понеділка.

Водночас близько 7000 демонстрантів, які виступають за демократію, зібралися в середу біля Будинку уряду, порушивши указ сьомий день поспіль.

"Навіть якщо указ буде скасований, ми продовжимо демонстрації", - запевнив 25-річний протестувальник Бат, тоді як активісти скандували Реформа монархії! Прают Геть! Вони зажадали звільнення десятків заарештованих за останні дні активістів.

Надзвичайний стан в Таїланді було введено на наступний день після інцидентів проти процесії королеви Сутіди, коли демократичні активісти підняли три пальці перед її машиною на знак непокори.

За рішенням влади заборонялися будь-які політичні збори більше чотирьох осіб, поліція також отримала право на арешт громадян без рішення суду і на закриття будь-яких електронних ЗМІ, публікації які вважалися такими, що суперечать національній безпеці.

Разом з тим введені надзвичайні заходи не дали очікуваного результату, наголошує Le Figaro: відтоді тисячі демонстрантів, в основному молоді люди, порушили заборону, організувавши щоденні мітинги в столиці країни Бангкоку.

Нагадаємо, 16 серпня в Бангкоку на антиурядову демонстрацію вийшли більше 10 тис. осіб. Протест виявився найбільшим з 2014 року.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Таиландпротестыпротестакции протеста
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі